Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kotletter med korma och blomkål

Låt saftiga kotletter i mustig kormasås stå för kvällens måltid. Bryn kotletterna gyllene innan du rör i den färdiga såsen och späd med mjölk. Tillsammans med ris och de stekta blomkålsbuketterna och söta rödlöken har du en festlig måltid att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
  2. Skala och skiva löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. 
  3. Stek blomkål och lök mjuk i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg sedan upp på en tallrik. 
  4. Bryn kotletterna i stekpannan i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i kormasås och mjölk i pannan. Sjud i 7 minuter, vänd på kotletterna efter halva tiden. 
  5. Lägg blomkålsfräset på kotletterna och servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1/2 blomkål (à ca 400 g)
  • 4 benfria kotletter
  • 350 g korma cookingsauce
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2643 kJ / 615 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer