Pasta med baconsås och majs
En smarrig pasta som du rör ihop på under 20 minuter! Det är bara att koka pastan, steka lök och bacon och sen röra i grädde och majs. Låt sjuda en liten stund innan du vänder ner hackad persilja i såsen. Servera detta med delade tomater. Klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 rödlök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
4 port pasta (gärna fiocchi)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g körsbärstomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
peppar
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2544 KJ / 611 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hmmm…ska det verkligen inte vara några kryddor i. Helt smaklöst😊 jag hade i salt, svartpeppar och chilimix.
Pia
2024-02-05Gott och snabblagat! Hade önskat mer sås dock, nu blev det inte särskilt krämigt. Behöver också lite mer kryddor!
My
2021-04-14