Kassler med krämig tomatpasta

27
10
Kassler med krämig tomatpasta

En krämig pastarätt med kassler kommer här serverad! Kasslern får smak av tomatpesto, samt färg av att du adderar majskorn. Ät den gärna med pastasorten radiatori som fångar upp såsen perfekt. Skär några tomater i mindre bitar innan servering och middagen är redo.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2022

Kassler med krämig tomatpasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
600 g kassler
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1/2 dl mjölk
2 msk tomatpesto
150 g majskorn
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri pesto.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Servera med lite riven, gärna lagrad, ost.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Carolina

2022-08-11

Supergott!

Freja

2022-08-10

Jag tog två burkar creme Fraiche med smak av tomat och örter, och lite röd pesto istället för grädde och sådant, funkade skitbra. Enkelt och gott! Kan bli rätt salt.

Britt-marie

2022-06-04

150 st förpackningar a150 g majskorn blir lite för mycket. Det räcker med 1 förpackning majs på 150 g. 😊Fixa till receptet är ni snälla. Annars god mat🙋‍♀️

Redaktionen ICAse

2022-06-06

Hej Britt-Marie! Ja, här hade verkligen blivit tokigt, men självklart har vi nu rättat till det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3091 KJ / 756 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden