UNDER 45 MIN | Medel

Kassler med krämig tomatpasta

En krämig pastarätt med kassler kommer här serverad! Kasslern får smak av en crème av soltorkade tomater, samt färg av att du adderar majskorn. Ät den gärna med pastasorten radiatori som fångar upp såsen perfekt. Skär några tomater i mindre bitar innan servering och middagen är redo.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kasslern i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken samt tomatcrèmen och majsen. Låt sjuda någon minut. Smaka av med peppar.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar.
  4. Servera pastan med kasslersåsen och tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Servera med lite riven präst- eller parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna radiatori)
  • 600 g kassler
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • 150 förp majskorn (à 150 g)
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2616 kJ / 627 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept