Pasta med aubergine och zucchini

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med aubergine och zucchini

Pasta med aubergine och zucchini är en fräsch rätt med mycket fylliga smaker och ett trevligt vegetariskt alternativ. Det tar dessutom max 20 minuter att tillaga så det är perfekt som vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olja
2 bifftomater
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 tsk torkad basilika (2 tsk motsvarar 1 msk färsk finhackad)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • La i ett paket med fetaost, tärnad. Det blev supergott

    Jacqueline

  • Varför skriver ni inte vikt på grönsakerna? En zucchini eller aubergine kan vara hur stor eller liten som helst..

    Carola

  • Jättegott! Tog färsk persilja istället för torkad basilika och burktomater istället för bifftomater, la även till lite kycklingfond och balsamvinäger för att få till mer syra och umami.

    Naima

  • Det var jag som stod för maten en av de varmaste dagarna hittills i sommar. Så jag lade till knaperstekt bacon i rätten, för att bredda det hela. Jag stekte först baconet, sedan stekte jag löken och vitlöken i samma panna, så jag tog rätt på all smak. La detta åt sidan, och fortsatte med auberginen som jag fräste i god olivolja, la detta åt sidan. Under tiden lät jag förstås pastan koka, farfalle, som tar 13 minuter för att få al dente. Sedan blev det fräsning av zucchinin, och när den fått färg, åkte det som jag lagt vid sidan i pannan. På med lite oxfond, som satte mer smak på zucchinin. Sist åkte de grovskurna tomaterna i, för att de inte skulle bli en geggig sörja. Hoppade basilika, hade ej färsk hemma, tyvärr. Smakerna var goda med varandra, därav betyget, men receptet skulle behöva vara mer detaljerat, för att få spänst i alla råvaror. Alla tar nog inte denna tågordning som självklar, tror jag. Och kanske blir missnöjda i onödan. (Bilden kan knappast visa en tillagad rätt, ser mer ut som det bara är skuret.)

    Inger

  • Jag har lagat mat i vårt kollektiv (20 vuxna, 8 barn). Gjorde denna rätt utan pasta i ugnen och hade även morötter i. Efter 10 min la jag i tomater och paprika, eftersom de gärna vattnar sig. Serverades till ugnstekt fläskfile och potatisgratäng med purjo, palsternacka. ost och mjölk. Mina grannar var mycket nöjda. betyg 4

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett8 g
Salt0.01 g
Kolhydrater63 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chips av aubergine och zucchini
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Italiensk pytt
    Betyg 2.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade grönsaker
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade grönsaksspett med sting
    Betyg 3.1 av 5.122 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad tofusallad med mynta
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad