Minibaguette med rostade grönsaker och fetaost
Ta med ett gäng smarriga minibaguetter med rostade grönsaker och fetaost på utflykten! Baka dina upptinade bröd med mumsig fyllning av paprika, aubergine, zucchini och salt fetaost i ugn några minuter före du ska iväg och vips har du en god måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
12 st
Minibaguette
1 sats grunddeg (se länk nedan under punkt 3)
Rostade grönsaker
2 paprikor
1 aubergine
1 zucchini
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
200 g fetaost
1/2 msk torkad basilika
Garnering
ägg till pensling
2 msk sesamfrön
1/2 msk torkad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Påminner om piroger. Blandningen var kalas god, och en middag i sig självt. Kan tänka mig att experimentera med fyllningen själv.
Tina
2010-12-18Jag stekte grönsakerna och lade till rökt kalkon, soltorkade tomater, oliver och färsk basilika. Jättegott och smidigt att ha i frysen.
Alexandra
2009-07-31Min matfilosofi - enkelhet. Jag struntade i hela "frysa in ogräddade grejen" och bakade färdiga bullar som jag sedan fryste in - jättegott att värma i ugn. Jag gjorde dem som kanelbullar - kändes betydligt enklare än att knåpa ihop baguetterna styckvis. Strödde på flingsalt och lite riven ost innan grädningen - så gott!! Fetaost/grönsaksblandningen kan även användas som tillbehör till mat - jag tillsatte lite pressad vitlök och citron på grönsakerna innan grillningen, smakar gott till kötträtter! Användbart recept helt enkelt.
Minna
2008-10-11