Pasta carbonara med kalkonbacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta carbonara med kalkonbacon

Pasta alla Carbonara betyder kolarhustruns pasta för att den ofta toppas med svartpeppar som ser ut som kol. Denna carbonara görs på kalkonbacon istället för sidfläsk, och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skär kalkonbaconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
  3. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen eller låt dekoka de sista minuterna med pastan.
  4. Stek löken och baconet i oljan tills det får färg.
  5. Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Spola inte pastan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Vänd ner ägg- ochgräddblandningen, baconfräset och ärterna i pastan. Värmförsiktigt men koka inte.
  6. Servera carbonaran.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. 
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 gul lök
  • 200 g kalkonbacon
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 250 g gröna ärter
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1969 kJ / 471 kCal