Pasta carbonara med kalkonbacon

55
2 Klimatsmart
Pasta carbonara med kalkonbacon

Pasta alla Carbonara betyder kolarhustruns pasta för att den ofta toppas med svartpeppar som ser ut som kol. Denna carbonara görs på kalkonbacon istället för sidfläsk, och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Pasta carbonara med kalkonbacon

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta, gärna spaghetti
1
gul lök
200 g
kalkonbacon
4
äggulor
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt och peppar
250 g
gröna ärtor
1 tsk
olja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. 
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Carola

2021-04-12

Jättegott. Tog fullkorns spagetti. Smakrikt & enkelt.

Linda

2020-02-05

Varför syns inte näringsvärdet på recepten i appen

Redaktionen ICAse

2020-02-06

Hej Linda! Det är en teknisk utveckling som vi jobbar på. Så i dagsläget får du gå in via ica.se Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2136 KJ / 510 kCal
Fett 17 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 61 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept