Pasta alla Carbonara betyder kolarhustruns pasta för att den ofta toppas med svartpeppar som ser ut som kol. Denna carbonara görs på kalkonbacon istället för sidfläsk, och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Tog fullkorns spagetti. Smakrikt & enkelt.
Carola
2021-04-12Varför syns inte näringsvärdet på recepten i appen
Linda
2020-02-05Hej Linda! Det är en teknisk utveckling som vi jobbar på. Så i dagsläget får du gå in via ica.se Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-06