Pasta carbonara med kalkonbacon
Pasta alla Carbonara betyder kolarhustruns pasta för att den ofta toppas med svartpeppar som ser ut som kol. Denna carbonara görs på kalkonbacon istället för sidfläsk, och blir extra krämig tack vare grädden som blandas ihop med äggulorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna spaghetti
1 gul lök
200 g kalkonbacon
4 äggulor
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g gröna ärtor
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett17 g
Salt2.8 g
Kolhydrater61 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Tog fullkorns spagetti. Smakrikt & enkelt.
Carola
2021-04-12Varför syns inte näringsvärdet på recepten i appen
Linda
2020-02-05Hej Linda! Det är en teknisk utveckling som vi jobbar på. Så i dagsläget får du gå in via ica.se Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-06