Kycklingcarbonara med gröna ärtor

10
3
Kycklingcarbonara med gröna ärtor

Har du testat din carbonara på kyckling? Om inte så har du nåt spännande framför dig! Precis lika snabbt och enkelt som den traditionella carbonaran, men med en liten twist. Här ingår nämligen både kyckling och kycklingbacon. Lite mer protein att tugga på alltså, och väldigt smarrigt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Kycklingcarbonara med gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
1
förp kycklingbacon (à 100 g)
300 g
strimlad kyckling
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
port spaghetti (gärna fullkorn)
250 g
frysta gröna ärtor
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
mjölk

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek kycklingen med lite torkad timjan och pressa i en vitlöksklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Monica

2021-05-17

Vad gör denna till en carbonara? Saknar ägg, svartpeppar och parmesan. Visst, en god sås är det men inte är det en carbonara tycker jag. /dryg, hungrig mamma

Jenni

2021-05-14

Så god dem gör vi om

Hanna

2021-05-11

Gott! Men hade önskat att timjan och vitlök ingick i originalreceptet. Lite smaklöst med endast grädde i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2680 KJ / 639 kCal
Fett 29 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 55 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept