Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad

36
2
Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad

Här har vardagsräddaren pasta carbonara fått en lyxigare smak av rökt lax och blivit härligt krämig av crème fraiche. En fint strimlad sallad av morot och fänkål blir ett fräscht tillbehör, gärna med lite citrondressing.

Skriv ut
Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Fänkålssallad

1
fänkål
2
morötter
1 msk
pressad citronsaft
1 msk
olivolja
-
flingsalt med jod
-
nymalen svartpeppar

Carbonara

1
gul lök
4
äggulor
1 dl
crème fraiche
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
4
port spaghetti
4
portionsbitar varmrökt lax (lax à 125 g) eller kalkonbacon (4 portionsbitar lax motsvarar 200 g kalkonbacon)

Till servering

parmesanost

För alla

Gör äggfri: uteslut äggulorna, ersätt ev med mer crème fraiche och riven ost.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Marie

11/10/2013

Riktigt, riktigt gott med fänkålssalladen, och den rökta laxen! Känns både nydanande, fräscht och bra mycket nyttigare än originalet... Kommer helt klart att lagas fler gånger!

Helena

11/10/2013

Laxen lyxar verkligen till en vanlig pastarätt! Denna gång hade jag dessutom plockat med mig "Lakritsgräs" från 5000-åriga ruinkullar i Mellanöstern. Lakritsgräset är en vild variant av fänkål. Kanske åt bronsåldersfolket samma sak?

Näringsvärde per portion

Energi 2222 KJ / 532 kCal
Fett 21.2 g
Kolhydrater 59.3 g
Protein 22.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept