Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Carbonara med varmrökt lax och fänkålssallad

Här har vardagsräddaren pasta carbonara fått en lyxigare smak av rökt lax och blivit härligt krämig av crème fraiche. En fint strimlad sallad av morot och fänkål blir ett fräscht tillbehör, gärna med lite citrondressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Lägg fänkål och morötter i en skål med kallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen. Blanda citronsaft och olivolja till dressingen, smaksätt med salt och peppar.  Förbered carbonaran under tiden.
  2. Carbonara: Skala och finhacka löken. Vispa ihop äggulor, crème fraiche, salt och peppar. Blanda ner löken.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Häll av pastan, men spara 1 1/2 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner äggblandningen. Blanda samman och värm till en krämig carbonara.
  5. Dela laxen i mindre bitar.
  6. Låt fänkål och ”morotsnudlarna” rinna av ordentligt, lägg dem i en skål. Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt.
  7. Till servering: Servera carbonaran med lax eller kalkonbacon, riven parmesan och fänkålssallad.

För alla

Gör äggfri: uteslut äggulorna, ersätt ev med mer crème fraiche och riven ost.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
Carbonara
  • 1 gul lök
  • 4 äggulor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 port spaghetti
  • 4 portionsbitar varmrökt lax (lax à 125 g) eller kalkonbacon (4 portionsbitar lax motsvarar 200 g kalkonbacon)
Till servering
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2222 kJ / 532 kCal