Här har vardagsräddaren pasta carbonara fått en lyxigare smak av rökt lax och blivit härligt krämig av crème fraiche. En fint strimlad sallad av morot och fänkål blir ett fräscht tillbehör, gärna med lite citrondressing.
Gör äggfri: uteslut äggulorna, ersätt ev med mer crème fraiche och riven ost.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt, riktigt gott med fänkålssalladen, och den rökta laxen! Känns både nydanande, fräscht och bra mycket nyttigare än originalet... Kommer helt klart att lagas fler gånger!
Marie
2013-11-10Laxen lyxar verkligen till en vanlig pastarätt! Denna gång hade jag dessutom plockat med mig "Lakritsgräs" från 5000-åriga ruinkullar i Mellanöstern. Lakritsgräset är en vild variant av fänkål. Kanske åt bronsåldersfolket samma sak?
Helena
2013-11-10