Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pasta carbonara med kalkonbacon

Krämig pastarätt i en variant på den klassiska carbonaran. Kalkonbaconet som använts i den här rätten stekt ihop med lök och rörs sedan ihop med äggulor, grädde och gröna ärter. Garanterat uppskattad middag för såväl stora som små middagsgäster.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skär kalkonbaconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
  3. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladen.
  4. Stek löken och baconet i oljan tills det får färg.
  5. Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner ägg- och gräddblandningen, baconfräset och ärterna i pastan och vänd runt.
  6. Servera carbonaran med isbergssalladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna spaghetti)
  • 1 gul lök
  • 200 g kalkonbacon
  • 3 äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 250 gröna ärter
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer