Kryddiga kycklingfärsbiffar
Snabba biffar med smak av orienten, en fruktig curryröra och färgglad, krispig quinoasallad blir en toppenmiddag till vardags eller en fullträff på buffén när ni är många. Stek gärna på biffarna i pannan tills de fått fin yta och laga sedan klart dem i ugnen så blir de extra saftiga.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
ca 1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm cayennepeppar
2 krm malen spiskummin
smör och olja till stekning
Curryröra
1 äpple
1 schalottenlök
1 msk curry
2 msk apelsinjuice
ca 4 dl cottage cheese naturell
salt
Grönsaksquinoa
2 dl vit quinoa
4 dl vatten eller kycklingbuljong
salt
1 gul paprika
1 rödlök
2 tomater
1 grön zucchini
2 msk vinäger
3 msk olja
2 msk skuren gräslök eller persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1956 KJ / 467 kCal
Fett16.9 g
Salt5.8 g
Kolhydrater29.8 g
Protein44.7 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt smaklöst recept, ingen av de tre delarna - biffar, quinoa eller curryröra - smakade bra. Värdelöst.
Malin
2022-05-08Succé på alla sätt och vis. Ingen i familjen är förtjust i quinoa, vi har haft paketet ligande hemma sedan förra sommaren. Idag har vi varit nästan lyriska! Biffarna är supergoda
Renata
2017-04-10Hej Kristine! Vi har nu ändrat saltet till 1 tsk istället. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-03