Kryddiga kycklingfärsbiffar

29
3
Kryddiga kycklingfärsbiffar

Snabba biffar med smak av orienten, en fruktig curryröra och färgglad, krispig quinoasallad blir en toppenmiddag till vardags eller en fullträff på buffén när ni är många. Stek gärna på biffarna i pannan tills de fått fin yta och laga sedan klart dem i ugnen så blir de extra saftiga.

Skriv ut
Kryddiga kycklingfärsbiffar

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
kycklingfärs
ca 1 tsk
salt
1 krm
peppar
1 krm
cayennepeppar
2 krm
malen spiskummin
-
smör och olja till stekning

Curryröra

1
äpple
1
schalottenlök
1 msk
curry
2 msk
apelsinjuice
ca 4 dl
cottage cheese naturell
-
salt

Grönsaksquinoa

2 dl
vit quinoa
4 dl
vatten eller kycklingbuljong
-
salt
1
gul paprika
1
rödlök
2
tomater
1
grön zucchini
2 msk
vinäger
3 msk
olja
2 msk
skuren gräslök eller persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Renata

2017-04-10

Succé på alla sätt och vis. Ingen i familjen är förtjust i quinoa, vi har haft paketet ligande hemma sedan förra sommaren. Idag har vi varit nästan lyriska! Biffarna är supergoda ���

Redaktionen

2016-11-03

Hej Kristine! Vi har nu ändrat saltet till 1 tsk istället. Hälsningar Michelle

Kristine

2016-07-04

Alldeles för mycket salt i biffarna... Synd att jag reagerade på för sent. I övrigt väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 1956 KJ / 467 kCal
Fett 16.9 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 29.8 g
Protein 44.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept