Kryddiga kycklingfärsbiffar

33
4
Kryddiga kycklingfärsbiffar

Snabba biffar med smak av orienten, en fruktig curryröra och färgglad, krispig quinoasallad blir en toppenmiddag till vardags eller en fullträff på buffén när ni är många. Stek gärna på biffarna i pannan tills de fått fin yta och laga sedan klart dem i ugnen så blir de extra saftiga.

Kryddiga kycklingfärsbiffar

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
ca 1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm cayennepeppar
2 krm malen spiskummin
smör och olja till stekning

Curryröra

1 äpple
1 schalottenlök
1 msk curry
2 msk apelsinjuice
ca 4 dl cottage cheese naturell
salt

Grönsaksquinoa

2 dl vit quinoa
4 dl vatten eller kycklingbuljong
salt
1 gul paprika
1 rödlök
2 tomater
1 grön zucchini
2 msk vinäger
3 msk olja
2 msk skuren gräslök eller persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Malin

2022-05-08

Otroligt smaklöst recept, ingen av de tre delarna - biffar, quinoa eller curryröra - smakade bra. Värdelöst.

Renata

2017-04-10

Succé på alla sätt och vis. Ingen i familjen är förtjust i quinoa, vi har haft paketet ligande hemma sedan förra sommaren. Idag har vi varit nästan lyriska! Biffarna är supergoda ���

Redaktionen

2016-11-03

Hej Kristine! Vi har nu ändrat saltet till 1 tsk istället. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1956 KJ / 467 kCal
Fett 16.9 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 29.8 g
Protein 44.7 g
Läs mer om näringsvärden