Kryddiga kycklingfärsbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddiga kycklingfärsbiffar

Snabba biffar med smak av orienten, en fruktig curryröra och färgglad, krispig quinoasallad blir en toppenmiddag till vardags eller en fullträff på buffén när ni är många. Stek gärna på biffarna i pannan tills de fått fin yta och laga sedan klart dem i ugnen så blir de extra saftiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Forma färsen till burgare och hetta upp en stekpanna. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna och bryn på bägge sidor. Lägg upp på en plåt och stek i 90°C ugn till en innertemperatur på 70°C.
  2. Curryröra: Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs i olja i en kastrull och låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry och fräs ca 1 min. Häll i apelsinjuicen och koka in i currymixen. Ställ kallt och blanda sedan med cottage cheese, smaka av med salt.
  3. Grönsaksquinoa: Koka quinoan i buljongen eller vattnet, med salt ca 15 min under lock, låt stå och svälla ca 5 min. Tvätta och skär ner grönsakerna i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja och servera direkt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild från Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kycklingfärs
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • smör och olja till stekning
Curryröra
  • 1 äpple
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk curry
  • 2 msk apelsinjuice
  • ca 4 dl cottage cheese naturell
  • salt
Grönsaksquinoa
  • 2 dl vit quinoa
  • 4 dl vatten eller kycklingbuljong
  • salt
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 grön zucchini
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 2 msk skuren gräslök eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1956 kJ / 467 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept