Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta Bolognese

Eller varför inte pasta pollonese, nu när den klassiska älskade såsen lagas på kycklingfärs istället för köttfärs och blir både smalare och mer klimatsmart! Förföriska smaker av örtkryddor och tomater sprider sig i köket!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs kycklingfärsen i lite olja på medelvärme i ca 6 minuter. Lägg i hackad lök, vitlök och fräs ytterligare i 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, vatten och rör om. Låt småkoka i ca 10 minuter. Krydda.
  2. Till servering: Tillsätt parmesanosten och strimlad basilika strax före servering. Servera med rykande het pasta.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker kan reagera på lysozym E1105, som finns i parmesan.

Recept och bild från Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • olja
  • 2 gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten eller kycklingbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk socker
Till servering
  • 20 g riven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 200 g valfri pasta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1758 kJ / 420 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept