Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Het chili con carne med kycklingfärs

Kycklingälskarens svar på chili con carne, med eldiga smaker av chipotle, nejlika och spiskummin. En snabblagad gryta som är perfekt att samla många omkring. Variera med att servera nachos eller tortillas till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfärsen på hög värme. När färsen börjar ta färg så tillsätt lök, vitlök och paprika samt kryddor och tillsätt tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Blanda ner krossade tomater och sjud ca 15 min. Blanda i bönor, koka upp och smaka av salt.
  2. Till servering: Servera med nykokt ris, en grönsallad och ev nachos.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • rapsolja till stekning
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk chipotlepaste
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 2 krm malen nejlika
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g krossade tomater
  • 1 burk vita bönor i tomatsås (à ca 400 g)
  • salt
Till servering
  • ris
  • grönsallad
  • ev nachos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2670 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept