Kycklingburgare med persilja- och Västerbottensost

8
0
Kycklingburgare med persilja- och Västerbottensost

Tappa ner lite av Norrlands stolthet i burgarna! Västerbottenost är en riktig hit tillsammans med kyckling och de syrade grönsakerna till len mandelpotatisstomp. Prova också att servera burgarna i bröd med klassiska tillbehör.

Skriv ut
Kycklingburgare med persilja- och Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1
gul lök
-
olja till stekning
400 g
kycklingfärs
-
salt och peppar
1
ägg
1 msk
dijonsenap
50 g
ströbröd (som blötläggs i vatten)
200 g
tärnad Västerbottensost
2 msk
finskuren persilja

Mandelpotatisstomp

600 g
skalad mandelpotatis
100 g
smör
1 dl
matlagningsyoghurt

Syrade grönsaker

4
morötter (skivade i slantar)
2
rödlökar (skivade)
1
lagerblad
1 dl
ättika
1 1/2 dl
socker
3 dl
vatten

Till servering

surdegsbröd eller valfritt hamburgerbröd

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.

Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4567 KJ / 1091 kCal
Fett 46.1 g
Salt 3.38 g
Kolhydrater 113.3 g
Protein 50.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept