Kycklingburgare i ugn med persilja- och Västerbottensost
Laga kycklingburgare i ugn och tappa ner lite av Norrlands stolthet i burgarna! Västerbottenost är en riktig hit tillsammans med kyckling och de syrade grönsakerna till len mandelpotatisstomp. Prova också att servera burgarna i bröd med klassiska tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
Burgare
1 gul lök
olja till stekning
400 g kycklingfärs
salt
peppar
1 ägg
1 msk dijonsenap
50 g ströbröd (som blötläggs i vatten)
200 g tärnad Västerbottensost
2 msk finskuren persilja
Mandelpotatisstomp
600 g skalad mandelpotatis
100 g smör
1 dl matlagningsyoghurt
Syrade grönsaker
4 morötter (skivade i slantar)
2 rödlökar (skivade)
1 lagerblad
1 dl ättika
1 1/2 dl socker
3 dl vatten
Till servering
surdegsbröd eller valfritt hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4567 KJ / 1091 kCal
Fett46.1 g
Salt3.38 g
Kolhydrater113.3 g
Protein50.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
... skippa potatismoset, godare med pommes, klyftpotatis eller bara bröd.
Karin
2021-04-22Jättegoda, bra betyg från hela familjen!
Karin
2021-04-22