Pasta arrabbiata med paprika och oliver
God, lättlagad och kryddig pasta fixas enkelt med chilikryddad pastasås, röd paprika och svarta oliver. Servera till rigatonipastan och toppa med färsk basilika och ost.
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
2 msk olivolja (till stekning)
1 förp urkärnade kalamataoliver (à 370 g)
1 förp pastasås arrabbiata (à 400 g)
2 krm salt
350 g pasta (gärna rigatoni)
25 g parmesan
1 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2470 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer