Pasta arrabbiata med paprika och oliver

1
0 Klimatsmart
Pasta arrabbiata med paprika och oliver

God, lättlagad och kryddig pasta fixas enkelt med chilikryddad pastasås, röd paprika och svarta oliver. Servera till rigatonipastan och toppa med färsk basilika och ost.

Skriv ut
Pasta arrabbiata med paprika och oliver

Ingredienser

4 portioner
2
röda paprikor
2 msk
olivolja (till stekning)
1
förp urkärnade kalamataoliver (à 370 g)
1
förp pastasås arrabbiata (à 400 g)
2 krm
salt
350 g
pasta (gärna rigatoni)
25 g
parmesanost
1
kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2470 KJ / 591 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 71 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept