Pasta pronto med tonfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta pronto med tonfisk

Panikpasta på ett kick! Ta en valfri färdig pastasås och blanda med tonfisk, grön paprika, kapris och oliver. Snacka om mycket smak på kort tid – ett recept att lägga på minnet när vardagspusslet behöver lite hjälp på traven.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar.
  3. Fräs paprikan i oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Tillsätt pastasås och låt koka upp.
  4. Häll av tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt kapris och oliver. Smaka av med peppar.
  5. Strö över hackad persilja strax före servering.
  6. Servera såsen med pastan och gärna lättkokta gröna bönor, t ex haricots verts.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta, kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex penne)
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olivolja
  • 500 g färdig valfri tomatbaserad pastasås
  • 1 burk tonfisk i olja (à 185 g)
  • 3 msk kapris
  • 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2085 kJ / 498 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept