Krämig svamppasta med dill

10
2 Klimatsmart
Krämig svamppasta med dill

Bästa och godaste krämiga vardagspastan fixas enkelt med färsk svamp, lök och färdig pastasås med smak av svamp. Servera gärna med bönpasta och toppa med färsk dill och ost.

Krämig svamppasta med dill

Ingredienser

4 portioner
4 port bönpasta (gärna fusilli)
300 g blandad färsk svamp
2 färska gula lökar med blast
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral rapsolja
1 förp pastasås med smak av svamp och ost (à 4 dl)
2 krm salt
1 förp färsk dill (à 20 g)
50 g parmesan

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör äggfri: välg äggfri bönpasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysosym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Christina

2022-01-02

Supergott och fräscht med parmesanost och citron saft innan servering

Anton

2021-07-29

Hittade ingen parmesanost utan körde med Parmigiano-Reggiano istället

Näringsvärde per portion

Energi 2164 KJ / 516 kCal
Fett 25 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 22 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden