Krämig svamppasta med dill
Bästa och godaste krämiga vardagspastan fixas enkelt med färsk svamp, lök och färdig pastasås med smak av svamp. Servera gärna med bönpasta och toppa med färsk dill och ost.
Ingredienser
4 portioner
4 port bönpasta (gärna fusilli)
300 g blandad färsk svamp
2 färska gula lökar med blast
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral rapsolja
1 förp pastasås med smak av svamp och ost (à 4 dl)
2 krm salt
1 förp färsk dill (à 20 g)
50 g parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2164 KJ / 516 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater22 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och fräscht med parmesanost och citron saft innan servering
Christina
2022-01-02Hittade ingen parmesanost utan körde med Parmigiano-Reggiano istället
Anton
2021-07-29