Krämig svamppasta med dill
![Krämig svamppasta med dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230725/cf_259/kramig_svamppasta_med_dill.jpg)
Bästa och godaste krämiga vardagspastan fixas enkelt med färsk svamp, lök och färdig pastasås med smak av svamp. Servera gärna med bönpasta och toppa med färsk dill och ost.
![Krämig svamppasta med dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230725/cf_259/kramig_svamppasta_med_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port bönpasta (gärna fusilli)
300 g blandad färsk svamp
2 färska gula lökar med blast
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral rapsolja
1 förp pastasås med smak av svamp och ost (à 4 dl)
2 krm salt
1 förp färsk dill (à 20 g)
50 g parmesan
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör äggfri: välg äggfri bönpasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysosym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2164 KJ / 516 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater22 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och fräscht med parmesanost och citron saft innan servering
Christina
2022-01-02Hittade ingen parmesanost utan körde med Parmigiano-Reggiano istället
Anton
2021-07-29