Pasta arrabbiata med bellaverde
En kryddig pasta arrabbiata är aldrig fel. Här tillagas den med röda linser, körsbärstomater och härliga grana padano. Servera tillsammans med krispig bellaverde och spaghetti och du har en måltid att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
1 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
100 g grana padano eller annan lagrad hårdost
250 g körsbärstomater
4 port pasta (gärna spaghetti)
200 g bellaverde (broccoli)
1 rödlök
1 tsk olivolja
1 dl solrosfrön
1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
2 dl vatten
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3205 KJ / 766 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glömde skriva att det går precis lika bra med vanlig färsk broccoli som med Bellaverde. Ja det blir till och med lite godare med vanlig broccoli, som kokas ett par minuter längre.
Elsa
2022-01-03En god vardagsrätt som uppskattas även hos barnen i vår familj och har lagats många gånger hos oss. Att den går hyfsat snabbt att laga gör den ännu bättre. Jag skippar alltid löken och har ökat till 2 dl linser och 1,5 dl solroskärnor. Grana padano byts med fördel ut mot den mer närproducerade Västerbottenost och ruccola har vi sällan till då den inte känns nödvändig.
Elsa
2022-01-03Jag dubblade löken, använde spader från linserna istället för vattner i krytan kryddade med salt peppar och lite vitvinsvinäger. Lät den koka ihop säkert 30min och la i tomater och solroskärnorna precis innan servering. Mums! Solroskärnorna förhöjde verkligem rätten!
Ida
2021-04-21