UNDER 45 MIN | Medel

Pasta arrabbiata med bellaverde

En kryddig pasta arrabbiata är aldrig fel. Här tillagas den med röda linser, körsbärstomater och härliga grana padano. Servera tillsammans med krispig bellaverde och spaghetti och du har en måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna mjuka i grönsaksbuljongen ca 10 minuter och låt rinna av.
  2. Hyvla osten och dela tomaterna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka bellaverden med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  4. Skala och skiva löken. Fräs den i olivoljan i en stekpanna och rör i solrosfrön, arrabbiata och vatten. Låt koka upp. Vänd ner linser och tomater och låt det bli varmt.
  5. Servera pastan med ost och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.

Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 100 g grana padano
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
  • 2 dl vatten
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 3205 kJ / 766 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept