Pasta arrabbiata med bellaverde

31
1 Klimatsmart
Pasta arrabbiata med bellaverde

En kryddig pasta arrabbiata är aldrig fel. Här tillagas den med röda linser, körsbärstomater och härliga grana padano. Servera tillsammans med krispig bellaverde och spaghetti och du har en måltid att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Pasta arrabbiata med bellaverde

Ingredienser

4 portioner
1 dl
röda linser
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
100 g
grana padano
250 g
körsbärstomater
4
port pasta (gärna spaghetti)
200 g
bellaverde (broccoli)
1
rödlök
1 tsk
olivolja
1 dl
solrosfrön
1
burk pesto arrabbiata (à 130 g)
2 dl
vatten
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Ida

2021-04-21

Jag dubblade löken, använde spader från linserna istället för vattner i krytan kryddade med salt peppar och lite vitvinsvinäger. Lät den koka ihop säkert 30min och la i tomater och solroskärnorna precis innan servering. Mums! Solroskärnorna förhöjde verkligem rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 3205 KJ / 766 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept