Pasta Alfredo

Betyg 4.1 av 5.407 personer har röstat
Receptet har 38 kommentarer
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

38 st
  • Andreas du vet inte vad du pratar om TYST. Låt oss NJUTA

    Ellen

  • Lätt o gott

    Anita

  • Varken grädde eller lök är ingredienser i en Pasta Alfredo. 🤦🏻

    Andreas

  • Snabbt, enkelt och gott!

    Hanna

  • Lite flottig men ok. :) Pasta Alfredo kommer ifrån USA inte Italien.

    Olof

  • Riktigt god! Jag brukar göra utan grädde och lök men får inte riktigt till såsen. Grädden och löken ger en extra dimension, jag klämde i lite salt när jag smakade av.

    Marianne

  • Svar till Hugo: Men JA Hugo, visst är den det! Precis som att sushi ska serveras med ketchup och paella alltid toppas med köttbullar. Du har verkligen koll – en gastronomins ledstjärna! Fettuccine Alfredo, denna klassiska italienska rätt från början av 1900-talet, var ju känd för att serveras med kyckling… i exakt noll hushåll i Rom. Men vad spelar det för roll när man har Google-skolan för pastakreativitet i bakfickan? Jag står med Mats och Peter i detta. Det här är inte matlagning längre – det är kulturkamp. Och Hugo, du har precis vunnit ett livstidsmedlemskap i Team Kyckling i Allt. Nästa steg: skriva om receptet på Tiramisu med kycklingstrimlor och sweet chili. Buon appetito, mästerkock.

    Patrik

  • Bra att du satte ner foten där Mats. Håller fullständigt med dig!! Är trött på alla beserwisser som tjatar om att det aldrig är gräddade i italienska såser. Men det är det i svenska såser... Fantastiskt recept...

    Peter

  • Överallt dyker de upp! Pastakonnäsörerna, Italienkännarna, de som sitter inne med de äkta recepten på allt söder om alperna. Om ni inte vill ha grädde i pastasåsen så hoppa över det. Förstår inte ens varför ni läser receptet. Om det känns bättre för er kommer jag för all framtid att referera till detta som pasta med ostsås.

    Mats

  • Pssta alfredo är väll med Kyckling?

    Hugo

Näringsvärde per portion

Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
    Betyg 4.1 av 5.195 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta al limone – Citronpasta
    Betyg 4.4 av 5.387 personer har röstat
    Receptet har 84 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filodegsrulle med parmesan och spenat
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med skogschampinjoner
    Betyg 4.6 av 5.905 personer har röstat
    Receptet har 133 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pesto med basilika
    Betyg 4.3 av 5.298 personer har röstat
    Receptet har 53 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parmesankex
    Betyg 4.6 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad