Pasta Alfredo

Betyg 4.1 av 5.381 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Svar till Hugo: Men JA Hugo, visst är den det! Precis som att sushi ska serveras med ketchup och paella alltid toppas med köttbullar. Du har verkligen koll – en gastronomins ledstjärna! Fettuccine Alfredo, denna klassiska italienska rätt från början av 1900-talet, var ju känd för att serveras med kyckling… i exakt noll hushåll i Rom. Men vad spelar det för roll när man har Google-skolan för pastakreativitet i bakfickan? Jag står med Mats och Peter i detta. Det här är inte matlagning längre – det är kulturkamp. Och Hugo, du har precis vunnit ett livstidsmedlemskap i Team Kyckling i Allt. Nästa steg: skriva om receptet på Tiramisu med kycklingstrimlor och sweet chili. Buon appetito, mästerkock.

Patrik

2025-04-07

Bra att du satte ner foten där Mats. Håller fullständigt med dig!! Är trött på alla beserwisser som tjatar om att det aldrig är gräddade i italienska såser. Men det är det i svenska såser... Fantastiskt recept...

Peter

2025-03-27

Överallt dyker de upp! Pastakonnäsörerna, Italienkännarna, de som sitter inne med de äkta recepten på allt söder om alperna. Om ni inte vill ha grädde i pastasåsen så hoppa över det. Förstår inte ens varför ni läser receptet. Om det känns bättre för er kommer jag för all framtid att referera till detta som pasta med ostsås.

Mats

2025-02-01

Näringsvärde per portion

Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.184 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.353 personer har röstat
Receptet har 78 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Risotto med skogschampinjoner
Betyg 4.6 av 5.865 personer har röstat
Receptet har 125 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.257 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Parmesankex
Betyg 4.6 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad