Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt, enkelt och gott!
Hanna
2025-07-28Lite flottig men ok. :) Pasta Alfredo kommer ifrån USA inte Italien.
Olof
2025-07-01Riktigt god! Jag brukar göra utan grädde och lök men får inte riktigt till såsen. Grädden och löken ger en extra dimension, jag klämde i lite salt när jag smakade av.
Marianne
2025-06-29