Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Svar till Hugo: Men JA Hugo, visst är den det! Precis som att sushi ska serveras med ketchup och paella alltid toppas med köttbullar. Du har verkligen koll – en gastronomins ledstjärna! Fettuccine Alfredo, denna klassiska italienska rätt från början av 1900-talet, var ju känd för att serveras med kyckling… i exakt noll hushåll i Rom. Men vad spelar det för roll när man har Google-skolan för pastakreativitet i bakfickan? Jag står med Mats och Peter i detta. Det här är inte matlagning längre – det är kulturkamp. Och Hugo, du har precis vunnit ett livstidsmedlemskap i Team Kyckling i Allt. Nästa steg: skriva om receptet på Tiramisu med kycklingstrimlor och sweet chili. Buon appetito, mästerkock.
Patrik
2025-04-07Bra att du satte ner foten där Mats. Håller fullständigt med dig!! Är trött på alla beserwisser som tjatar om att det aldrig är gräddade i italienska såser. Men det är det i svenska såser... Fantastiskt recept...
Peter
2025-03-27Överallt dyker de upp! Pastakonnäsörerna, Italienkännarna, de som sitter inne med de äkta recepten på allt söder om alperna. Om ni inte vill ha grädde i pastasåsen så hoppa över det. Förstår inte ens varför ni läser receptet. Om det känns bättre för er kommer jag för all framtid att referera till detta som pasta med ostsås.
Mats
2025-02-01