Pasta al forno
Denna italienska pasta al forno kommer bli en succé! Denna goda, vegetariska rätt ger du en fin smak av vitlök och himmelska örter före den gratineras i ugn. Servera din mumsiga pasta al forno ihop med färskt bröd och krispig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Ingredienser
4 portioner
280 g pastafjärilar
2 rödlökar
5 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater (à 400 g) eller tärnade färska tomater (1 burk motsvarar 5 färska)
1/2 dl olja
1 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl hackade färska örter t ex basilika eller persilja
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 392 kCal
Fett3 g
Salt2.45 g
Kolhydrater74 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överraskande gott med tanke på enkelheten och fåtalet ingredienser. En utmärkt vardagsrätt.
Johann
2021-01-16Ingen direkt höjdare. Skulle hellre lägga tomat och rödlöksblandningen på en ugnsrostad brödskiva och göra en bruschetta istället.
Teija
2005-06-12