Pasta al forno | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta al forno

Denna italienska pasta al forno kommer bli en succé! Denna goda, vegetariska rätt ger du en fin smak av vitlök och himmelska örter före den gratineras i ugn. Servera din mumsiga pasta al forno ihop med färskt bröd och krispig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastafjärilarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och fördela den i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och finhacka rödlökar och vitlök. Strössla löken över pastan. Häll över hela burktomater eller tärnade färska tomater.
  4. Vispa eller skaka ihop olja, vinäger, salt, svartpeppar och hackade färska örter. Häll dressingen i formen. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ca 20 minuter.
  5. Servera med bröd och sallad.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pastafjärilar
  • 2 rödlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater (à 400 g) eller tärnade färska tomater (1 burk motsvarar 5 färska)
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl hackade färska örter t ex basilika eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1638 kJ / 392 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept