Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Varm feta- och potatissallad med oreganovinägrett

Varm feta- och potatissallad med rödlök. Över salladen ringlar du en härlig oreganovinägrett som blir pricken över i:t. Salladen är exemplarisk till en nygrillad stek eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisarna mjuka i en kastrull.
  2. Skär fetaosten i tärningar. Skala och skiva rödlöken. Skölj salladsbladen och lägg dem på två assietter.
  3. Vinägrett: Mixa oreganon i en mixer eller liten matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en grön vinägrett.
  4. Skala den nykokta potatisen och skär den i skivor. Varva potatis, feta och lök på assietterna. Skeda över vinägretten och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 potatisar
  • 100 g fetaost
  • 1/2 rödlök
  • 2 salladsblad
Oreganovinägrett
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer