Fisk- och rispilaff

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fisk- och rispilaff

Denna risrätt, som du serverar med fisk och wokgrönsaker, är både nyttig och välsmakande. Rispilaffen ger du smak av vitlök och fiskbuljong innan fisken och wokgrönsakerna tillsätts och får koka med en stund.

Fisk- och rispilaff

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2 - 3   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  basmatiris
1   fiskbuljongtärning
5 dl  vatten
600 g  fisk t ex torsk eller sej
1   påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

sambal oelek
gräddfil
bröd
sallad

Gör så här

Tips

Mer festsmak får rätten om 1 dl av vattnet ersätts med samma mängd vitt vin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Riswok med frukt och grönt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currysej med citrongräs med krämig kokos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currytorsk med spenatris
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronkycklingklubbor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga