Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk- och rispilaff

Denna risrätt, som du serverar med fisk och wokgrönsaker, är både nyttig och välsmakande. Rispilaffen ger du smak av vitlök och fiskbuljong innan fisken och wokgrönsakerna tillsätts och får koka med en stund.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och gärna vitlöksklyftor. Fräs löken i olja. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut.
  2. Smula i buljongtärningen och häll över vatten. Låt koka under lock ca 6 minuter. Skär fisken i strimlor.
  3. Lägg fisken och wokgrönsakerna på riset och låt koka ytterligare ca 6 minuter under lock. Krydda med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera fiskpilaffen med sambal oelek, en klick gräddfil, bröd och sallad.

Tips

Mer festsmak får rätten om 1 dl av vattnet ersätts med samma mängd vitt vin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 600 g fisk t ex torsk eller sej
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • sambal oelek
  • gräddfil
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2373 kJ / 567 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden