Mammas fiskgratäng

24
2
Mammas fiskgratäng

Ett härligt recept på smakrik fiskgratäng av fisk som sej eller kolja. Du gör gratängen av bland annat fisk, mjöl, mjölk och svamp. Servera den saftiga gratängen med krämigt hemlagat potatismos!

Skriv ut
Mammas fiskgratäng

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g
färsk eller djupfryst vit fisk (t ex sej eller kolja)
2 krm
citronpeppar
1/2 tsk
salt
2
tomater

Sås

1 1/2 msk
vetemjöl
3 dl
mjölk
1 1/2 msk
smör eller margarin
1/2
fiskbuljongtärning
250 g
svamp (t ex kantarell eller någon sopp)
-
salt och peppar

Potatismos

1 kg
mjölig potatis
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

För alla

Gratängen innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Asgerdur

12/15/2016

Jättegott

Hasse

9/28/2014

Bytt ut svampen, mot räkor. Perfekt.

Testa liknande recept