Lammstek med fänkål och salsiccia | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammstek med fänkål och salsiccia

Massor med mustiga smaker. Du trycker in vitlöksklyftor och timjanskvistar i lammsteken och ugnsgrillar med lök, fänkål och potatis. Servera gärna med salsicciakorvar och apelsin- och timjansaioli !

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och dela vitlöksklyftorna. Plocka 10 rosmarin toppar. Skala potatisen och skär den i grova tärningar. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Skär 10 fickor i lammsteken med en liten vass kniv, ungefär 2 cm djupa. Peta in 1/2 vitlöksklyfta tillsammans med en rosmarinkvist i varje ficka. Bryn lammsteken i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg steken i mitten av en långpanna.
  4. Lägg potatis, lök och fänkål runt om steken och häll på buljongen. 
  5. Sätt långpannan mitt i ugnen 40-50 minuter eller tills lammstekens innertemperatur är 60°C.
  6. Ta ut lammsteken och linda in den i fuktigt smörpapper. 
  7. Höj ugnstemperaturen till 200°C. Sätt in grönsakerna i ugnen ytterligare ca 10 minuter. 
  8. Bryn korvarna i oljan i en stekpanna. Lägg korvarna och tomaterna i långpannan med resten av grönsakerna. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Skiva lammsteken och korvarna. Servera kött och korv med grönsakerna, buljongen och apelsin/timjan aiolin.

Näringsberäkningen är beräknad inkl aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut aiolin.

Tips

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 kruka rosmarin
  • 900 g potatis
  • 2 fänkål
  • 2 rödlökar
  • 1 kg lammstek
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 5 dl oxbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 1 msk olivolja
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
Till servering
  • apelsin/timjan aioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2737 kJ / 655 kCal