Lammstek med fänkål och salsiccia

Massor med mustiga smaker. Du trycker in vitlöksklyftor och timjanskvistar i lammsteken och ugnsgrillar med lök, fänkål och potatis. Servera gärna med salsicciakorvar och apelsin- och timjansaioli !

Ingredienser
8 bufféportioner
5 vitlöksklyftor
1 kruka rosmarin
900 g potatis
2 fänkål
2 rödlökar
1 kg lammstek
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
5 dl oxbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
4 färska salsicciakorvar
1 msk olivolja
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
Till servering
apelsin/timjan aioli
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.
00:40:00
00:10:00
00:10:00
Näringsberäkningen är beräknad inkl aioli.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2737 KJ / 655 kCal
Fett35.3 g
Kolhydrater33.2 g
Protein48.3 g
Kommentar
Tack för fina recept på lammstek. Med vänlig hälsning Birgitta Lindström
Birgitta
2015-04-02