Påské bowl med lammstek eller kyckling

1
0
Påské bowl med lammstek eller kyckling

Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén som lamm eller kyckling och krispiga grönsaker. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

Skriv ut
Påské bowl med lammstek eller kyckling

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna sushiris)
ca 400 g
stekt lammstek eller kyckling
1 msk
sesamfrön
2 msk
japansk soja
2 krm
chiliflakes

Majonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
1/2
ask kryddkrasse
2 tsk
wasabipasta

Tillbehör

2
avokador
ev. någon överbliven grönsak som finns i kylen eller ca 200 g
rödkål
2 dl
groddar

Topping

2
salladslökar
1/2 dl
cashew- eller jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och i ev panering/kryddning på köttet.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat med lamm.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna det kokta riset med mirin.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3274 KJ / 783 kCal
Fett 47 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 54 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept