Påské bowl med lammstek eller kyckling
Överbliven mat från påskbuffén? Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén som lamm eller kyckling och krispiga grönsaker. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna sushiris)
ca 400 g stekt lammstek eller kyckling
1 msk sesamfrön
2 msk japansk soja
2 krm chiliflakes
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 ask kryddkrasse
2 tsk wasabipasta
Tillbehör
2 avokador
ev. någon överbliven grönsak som finns i kylen eller ca 200 g rödkål
2 dl groddar
Topping
2 salladslökar
1/2 dl cashew- eller jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med lamm.
Energi3274 KJ / 783 kCal
Fett47 g
Salt2.09 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer