Pavlova med lemoncurd

Pavlova är Australiens nationaldessert uppkallad efter en rysk ballerina. Knaprig och seg marängbotten toppad med grädde, frukt och bär. Den här pavlovan toppas med kiwifrukter och syrlig lemoncurd som gifter sig utmärkt med den söta marängen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
ca 8 bitar
6 äggvitor
4 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
Topping
3 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt (10 %)
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 kiwi
2 dl lemon curd
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, yoghurt och lemon curd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri lemon curd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 448 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater68 g
Protein4 g
Kommentar
Supergod! Gör den!
Johanna
2023-01-08