Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt
Bjud på en härlig sommardessert där lemoncurdgrädde och frukt serveras på hemmagjord maräng. Den lätta citrussmaken ger grädden en frisk ton som passar perfekt ihop med söta solmogna jordgubbar och syrlig tropisk passionsfrukt. Toppa med fräsch mynta.
Ingredienser
8 portioner
Maräng
3 dl florsocker
3 äggvitor
Garnering
2 1/2 dl grädde
1 dl lemon curd
300 g jordgubbar
4 passionsfrukter
1 kruka mynta
För alla
Kontrollera noga innehållet i lemoncurden.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1188 KJ / 284 kCal
Fett13 g
Salt0.08 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
Testade - min fav efterrätt nu! Det bästa om den är att det går att göra maränger o kräm på förhand och göra varje dag till te !
Daryna
2019-10-14Låter gott! Ska testa ikväll!
Yvonne
2016-04-24