Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt

Bjud på en härlig sommardessert där lemoncurdgrädde och frukt serveras på hemmagjord maräng. Den lätta citrussmaken ger grädden en frisk ton som passar perfekt ihop med söta solmogna jordgubbar och syrlig tropisk passionsfrukt. Toppa med fräsch mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Maränger: Blanda florsocker och äggvitor gärna i en rostfri bunke. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp.
  3. När massan blivit fast efter ca 10 minuter, ta bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.
  4. Spritsa platta maränger, 10 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
  5. Garnering: Vispa grädden och vänd ner lemoncurden.
  6. Dela jordgubbarna i 4 bitar. Dela och gröp ur passionsfrukten.
  7. Toppa marängerna med grädde, jordgubbar, passionsfrukt och myntakvistar.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på lemoncurden.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad gräddersättningsalternativ. Kontrollera ingrediensförteckningen på lemoncurden.

Ingredienser

Portioner: 8
Maräng
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
Garnering
  • 2 1/2 dl laktosfri grädde
  • 1 dl lemon curd
  • 300 g jordgubbar
  • 4 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1188 kJ / 284 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB