Citronkakor
Dessa påskgula små mördegskakor får sin sötsyrliga smak från citronkrämen lemon curd. Blanda florsocker och vatten och ringla över som frosting för pricken över i. Njut den spröda citronkakan till en kopp nybryggt kaffe, eller bjud på när det vankas kalas.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
ca 20 st
100 g kallt smör i tärningar
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1/2 krm salt
1 äggula
2 dl lemon curd
1/2 dl florsocker (ev extra till garnering)
1/2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi463 KJ / 111 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
God men hopplös att skära i fina bitar
Birgitta
2019-11-02Hej Birgitta! Ja, att skära mördegskakor är inte det enklaste. Ta gärna en så stor/lång kniv som möjligt och tryck ner kniven, skär inte fram och tillbaka. Försök att göra så få och "stora" snitt som möjligt. Hoppas att du förstår hur jag menar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-04Funkar det att byta ut vetemjölet mot ex bovetemjöl?
Carina
2017-03-21