Dessa påskgula små mördegskakor får sin sötsyrliga smak från citronkrämen lemon curd. Blanda florsocker och vatten och ringla över som frosting för pricken över i. Njut den spröda citronkakan till en kopp nybryggt kaffe, eller bjud på när det vankas kalas.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2017
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Kommentarer
Birgitta
2019-11-02God men hopplös att skära i fina bitar
Redaktionen ICAse
2019-11-04Hej Birgitta! Ja, att skära mördegskakor är inte det enklaste. Ta gärna en så stor/lång kniv som möjligt och tryck ner kniven, skär inte fram och tillbaka. Försök att göra så få och "stora" snitt som möjligt. Hoppas att du förstår hur jag menar. Hälsningar Elina
Carina
2017-03-21Funkar det att byta ut vetemjölet mot ex bovetemjöl?