Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Citronkakor

Dessa påskgula små mördegskakor får sin sötsyrliga smak från citronkrämen lemon curd. Blanda florsocker och vatten och ringla över som frosting för pricken över i. Njut den spröda citronkakan till en kopp nybryggt kaffe, eller bjud på när det vankas kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smöret med mjöl, socker och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. 
  3. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
  4. Bred lemon curd på kakan.
  5. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla över kakan. Skär i mindre bitar. Pudra ev över florsocker.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 dl lemon curd
  • 1/2 dl florsocker (ev extra till garnering)
  • 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 463 kJ / 111 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer