Citronkakor

13
2
Citronkakor

Dessa påskgula små mördegskakor får sin sötsyrliga smak från citronkrämen lemon curd. Blanda florsocker och vatten och ringla över som frosting för pricken över i. Njut den spröda citronkakan till en kopp nybryggt kaffe, eller bjud på när det vankas kalas.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Citronkakor

Ingredienser

ca 20 st
100 g
kallt smör i tärningar
2 dl
vetemjöl
3/4 dl
strösocker
1/2 krm
salt
1
äggula
2 dl
lemon curd
1/2 dl
florsocker (ev extra till garnering)
1/2 msk
vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Birgitta

2019-11-02

God men hopplös att skära i fina bitar

Redaktionen ICAse

2019-11-04

Hej Birgitta! Ja, att skära mördegskakor är inte det enklaste. Ta gärna en så stor/lång kniv som möjligt och tryck ner kniven, skär inte fram och tillbaka. Försök att göra så få och "stora" snitt som möjligt. Hoppas att du förstår hur jag menar. Hälsningar Elina

Carina

2017-03-21

Funkar det att byta ut vetemjölet mot ex bovetemjöl?

Näringsvärde per portion

Energi 463 KJ / 111 kCal
Fett 5 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept