Päronmarmelad

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
6
Päronmarmelad

Päronmarmelad är ett smaskigt och gott marmeladrecept på päron, limeskal, limejuice och syltsocker. Denna goda marmelad tillagas på under 45 minuter och passar utmärkt till buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Päronmarmelad

Ingredienser

8 portioner
3   päron (à ca 150 g st)
2 msk  vatten
rivet skal och juice av 1/2   lime
3 dl  syltsocker

För alla

Marmeladen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg. Den som inte tål mjölk kan servera marmeladen med t ex rostat bröd.

Gör så här

Tips

Koka i god tid och förvara i burk i kylen.

Ställ fram några goda, rumstempererade ostar, t ex chèvre och brie och servera med den rumsvarma päronmarmeladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Hej, jag skrev en fråga 2014-12-17 och har fortfarande inte fått svar!! Eftersom jag inte hittar fruktpektinpulver hos mina handlare skulle jag vilja tips på något att ersätta pektinet med samt måttangivelser för detta. Med vänlig hälsning Christina

Christina

2016-09-07

Hej igen, har nästan letat ihjäl mig efter fruktpektinpulver (Certo), men hittar det inte någon affär på min ort. Det enda som finns är flytande pektin. Kan man anväbda det istället? I så fall hur gör man då?

Christina

2014-12-17

Hej Christina! Ett vanligt medelstort päron väger ca 150 g, så ca 450 g för 3 päron bör man nog räkna med.

Redaktionen

2014-11-07

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett0 g
Kolhydrater22 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga