Päronmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronmarmelad

Päronmarmelad är ett smaskigt och gott marmeladrecept på päron, limeskal, limejuice och syltsocker. Denna goda marmelad tillagas på under 45 minuter och passar utmärkt till buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär päronen i små bitar. Lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, limeskal och juice. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Rör ner syltsockret. Låt koka ytterligare ca 10 minuter. Låt svalna.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg. Den som inte tål mjölk kan servera marmeladen med t ex rostat bröd.

Tips

Koka i god tid och förvara i burk i kylen.

Ställ fram några goda, rumstempererade ostar, t ex chèvre och brie och servera med den rumsvarma päronmarmeladen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 päron (à ca 150 g st)
  • 2 msk vatten
  • rivet skal och juice av 1/2 lime
  • 3 dl syltsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal