Päron- och konjaksmarmelad

22
3
Päron- och konjaksmarmelad

Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Päron- och konjaksmarmelad

Ingredienser

8 dl
1 kg päron
3 1/2 dl syltsocker
2 dl vatten
2 tsk färskpressad citronjuice
3 msk konjak

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Camilla

2022-10-25

Vilken sort päron ska man ha

Lise-lotte

2022-08-23

2 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.

Lise-lotte

2020-09-06

Det är förmycket vatten i receptet, marmeladen blir väldigt lös. Det räcker med 1/2 dl för päron innehåller väldigt mycket vätska.

Redaktionen ICAse

2020-09-08

Hej Lise-Lotte! Päron kan variera ganska mycket i hur mycket vätska de innehåller. Så vi har uppdaterat beredningstexten med att göra ett marmeladprov. Hälsningar Ulrika