Päron- och konjaksmarmelad
Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
8 dl
1 kg päron
3 1/2 dl syltsocker
1 dl vatten
2 tsk färskpressad citronjuice
3 msk konjak
Kommentarer
Det här va ingen hit, helt lös- går inte att få ihop alls enligt receptet.
Christine
2024-10-03Hej Christine! Vi har nog varit lite generösa men mängden vatten här. Det stämmer. Nu har jag halverat mängden vatten. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-04Vilken sort päron ska man ha
Camilla
2022-10-252 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.
Lise-lotte
2022-08-23