Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päron- och konjaksmarmelad

Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i små tärningar.
  2. Lägg pärontärningarna med övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka ca 10 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Håll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 dl
  • 1 kg päron
  • 3 1/2 dl syltsocker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 msk konjak
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer