Päron- och konjaksmarmelad

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
4
Päron- och konjaksmarmelad

Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Päron- och konjaksmarmelad

Ingredienser

8 dl
1 kg päron
3 1/2 dl syltsocker
1 dl vatten
2 tsk färskpressad citronjuice
3 msk konjak

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Det här va ingen hit, helt lös- går inte att få ihop alls enligt receptet.

Christine

2024-10-03

Hej Christine! Vi har nog varit lite generösa men mängden vatten här. Det stämmer. Nu har jag halverat mängden vatten. Hoppas du vågar prova igen. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-04

Vilken sort päron ska man ha

Camilla

2022-10-25

2 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.

Lise-lotte

2022-08-23

Testa liknande recept

Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga