Päron- och konjaksmarmelad

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
3
Päron- och konjaksmarmelad

Ett måste till kvällens ostbricka eller en trevlig gå bort-present. Päronmarmeladen är smaksatt med konjak och citron vilket ger den lite extra sting. Servera med smakrika ostar och kex.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Päron- och konjaksmarmelad

Ingredienser

8 dl
1 kg  päron
3 1/2 dl  syltsocker
2 dl  vatten
2 tsk  färskpressad citronjuice
3 msk  konjak

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Vilken sort päron ska man ha

Camilla

2022-10-25

2 dl vatten är för mycket päron innehåller väldigt mycket vätska så max 1dl. Jag tycker de räcker med 0,5 dl.

Lise-lotte

2022-08-23

Det är förmycket vatten i receptet, marmeladen blir väldigt lös. Det räcker med 1/2 dl för päron innehåller väldigt mycket vätska.

Lise-lotte

2020-09-06

Hej Lise-Lotte! Päron kan variera ganska mycket i hur mycket vätska de innehåller. Så vi har uppdaterat beredningstexten med att göra ett marmeladprov. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-09-08

Testa liknande recept

Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga