Päronmarmelad med vanilj

En len marmelad i en spännande twist på päron och vanilj. Smakerna balanserar varandra och ger den perfekta sötman till ostbrickan. Hemmagjord marmelad är även en uppskattad present.

Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på en sats.
Energi7369 KJ / 1762 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater410 g
Protein4 g
Kommentarer
22 stBlir extra god med lite päronkonjak.
Karin
Njae, till beskrivningen - var/när skulle sockret i 🙃 Tur att man kokat marmelad tidigare
Anette
Helt okej, fast jag tog ingen vanilj i. Däremot lite konjak.
Catharina
Kan man använda andra päron än grå päron
Åsa
Hej Åsa! Ja det går bra men du kan behöva koka marmeladen lite längre om de är väldigt saftiga päron. Vi har lagt in ett tips på hur du kan kolla om marmeladen är klar. Hoppas du gillar marmeladen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tog 2,5 dl rörsocker istället. Samt smakade av med äppelcidervinäger på slutet för en syrligare smak. Adderade även 5 kryddnejlikor på slutet. Så otroligt gott!
Cecilia
Kan jag byta ut vaniljstång mot vaniljpulver och i så fall hur mycket pulver? 😊
Johanna
Hej Johanna! Vi rekommenderar att använda vaniljstång då själva stången ger också smak. Vi har inte provlagat med vaniljpulver men kika på förpackningen, det brukar stå där hur mycket pulver som motsvarar 1 vaniljstång. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjorde med mindre mängd av socker. Fantastiskt gott 👍👍
Isabella maria
Håller med att sockermängden kan minskas annars bra recept.
Azra
God smak men tyckte att den blev för söt så minskade rejält på sockret.
Elisabeth
Jag tog en vaniljstång och lade till 1 msk riven färsk ingefära. Blev mkt gott!
Stina