Päronmarmelad med rosmarin

Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi992 KJ / 237 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g
Kommentarer
4 stSå vansinnigt god ihop med en god ost. Bästa marmeladen 👍
Kristina
Varför ska den förvaras i kylskåp? Jämför med andra marmelader, ex ert recept på gröna tomater, där "svalt" räcker. Det är ju massor av syltsocker i.
Janine
Hej Janine! Helt rätt det räcker att förvara marmeladen mörkt och svalt. Receptet är nu uppdaterat. Vänliga hälsningar Harriet.
ICA-köket
Kan man strunta i citronsyran?
Sara
Hej Sara! Ja, det kan du göra om du vill. Då blir inte marmeladen lika syrlig som tänkt bara. 😊 Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina
ICA-köket