Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
1
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

En fin päronmarmelad lyfter dessertostarna på ostbrickan. Färsk rosmarin ger en kryddig ton till marmeladen och pinjenötterna gör att den passar extra bra till ost med nötiga smaker som camembert. Päronmarmeladen är ett utmärkt tillbehör även till smakstarkare ostar som grönmögelost och chèvre.

Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

Ingredienser

3 dl
1   kvist färsk rosmarin
2   fasta päron t ex Conference
2 dl  syltsocker med pektin
1/2 dl  pinjenötter

Till servering

dessertostar

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per deciliter.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Marmeladen har inte stelnat!

Kerstin

2022-12-29

Näringsvärde per portion

Energi1512 KJ / 361 kCal
Fett6.9 g
Kolhydrater70.9 g
Protein1.8 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga