Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter

En fin päronmarmelad lyfter dessertostarna på ostbrickan. Färsk rosmarin ger en kryddig ton till marmeladen och pinjenötterna gör att den passar extra bra till ost med nötiga smaker som camembert. Päronmarmeladen är ett utmärkt tillbehör även till smakstarkare ostar som grönmögelost och chèvre.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela rosmarinkvisten i tre delar. Skala, kärna ur och tärna päronen fint.
  2. Blanda rosmarin, päron och socker i en kastrull. Koka sakta ca 20 minuter. Tillsätt pinjenötterna och koka upp.
  3. Häll den varma marmeladen i en burk. Låt den helst stå och mogna några dagar.
  4. Till servering: Servera marmeladen till dessertostar.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per deciliter.

 

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 fasta päron t ex Conference
  • 2 dl syltsocker med pektin
  • 1/2 dl pinjenötter
Till servering
  • dessertostar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1512 kJ / 361 kCal