Päronmarmelad med ingefära

Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g
Kommentarer
Skär inte för stora bitar! Mindre socker! Blir jättesöt marmelad trots 3 dl.... Riven ingefära funkar jättebra! Tog ca 1 dl varav hälften efter koket för att behålla ingefärans goda antioxidanter.
Susanne
2025-09-03Lite för söt.
Susanne
2025-09-03Så god kombo! Jag missade dock att köpa färsk ingefära så torkad på burk fick åka med och det gick utmärkt. Tog också i en halv tsk agar agar för att få en fast marmelad som blev fin på ostbrickan. Lät den stelna i en silikonform.
Chatrine
2025-06-01