Päronmarmelad med ingefära

Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g
Kommentarer
Så god kombo! Jag missade dock att köpa färsk ingefära så torkad på burk fick åka med och det gick utmärkt. Tog också i en halv tsk agar agar för att få en fast marmelad som blev fin på ostbrickan. Lät den stelna i en silikonform.
Chatrine
2025-06-01Jag rev ingefäran istället, blev jättebra och många burkar. Så god. Carina
Carina
2024-09-07Jag har gjort det här receptet många gånger och jag älskar marmeladen, men jag tycker att ingefäran behöver koka med några minuter längre än vad som står så jag brukar köra på ca 5 min.
Susanne ingrid
2024-08-28