Pärondricka med ingefära

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
11
Pärondricka med ingefära

Ta vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pärondricka med ingefära

Ingredienser

ca 3 l
3 kg  päron
4 l  vatten
5 cm  skalad, skivad ingefära
1 msk  citronsyra
1 tsk  natriumbensoat
3 - 4 dl  strösocker
2 - 3 dl  färskpressad citronjuice

Till servering

is
skivade päron
1   kvist rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Behöver vattnet svalna innan man lägger i päronen?

Eva

2024-06-01

Hej Eva! Vattnet behöver inte svalna innan det hälls över päronen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-03

Hej Ska man ta ur ingefäran eller ska den ligga i tills man silar? Med vänlig hälsning, Jessica

Jessica

2022-10-03

Hej Jessica! Ingefäran ska vara i tills du silar den. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-10-04

Nästan ingen smak alls. Kanske passade inte den sortens päron jag använde (hårda).

Linda

2022-09-27

Näringsvärde per portion

Energi4344 KJ / 1039 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater231 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Äppelsaft
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kallrörd rabarberlemonad
Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppeldricka
Betyg 4.4 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronlemonad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga