Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pärondricka med ingefära

Ta vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj päronen noggrant och skär i grova bitar.
  2. Koka upp vatten och ingefära. Ta från värmen och rör ner citronsyra och natriumbensoat. Häll över päronen och täck över. Förvara kallt i 2 dagar.
  3. Sila av vätskan och rör ner strösocker och citronjuice.
  4. Servera med is, skivade päron och gärna en kvist rosmarin.     

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter.

Ingredienser

Portioner: ca 3 l
  • 3 kg päron
  • 4 l vatten
  • 5 cm skalad, skivad ingefära
  • 1 msk citronsyra
  • 1 tsk natriumbensoat
  • 3 - 4 dl strösocker
  • 2 - 3 dl färskpressad citronjuice
Till servering
  • is
  • skivade päron
  • 1 kvist rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4344 kJ / 1039 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer