Pärondricka med ingefära

10
9
Pärondricka med ingefära

Ta vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pärondricka med ingefära

Ingredienser

ca 3 l
3 kg päron
4 l vatten
5 cm skalad, skivad ingefära
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
3 - 4 dl strösocker
2 - 3 dl färskpressad citronjuice

Till servering

is
skivade päron
1 kvist rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Linda

2022-09-27

Nästan ingen smak alls. Kanske passade inte den sortens päron jag använde (hårda).

Lennart

2022-09-19

Är saften koncentrerad, eller ska den späs med vatten?

Sol-britt

2021-02-17

Går det att göra drycken på frysta päronklyftor?

Redaktionen ICAse

2021-02-18

Hej Sol-Britt! Vi har inte provat, risken är att pärondrickan blir grumlig. Men det kanske går att sila den genom en finmaskig silduk. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 4344 KJ / 1039 kCal
Fett 1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 231 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden