Pärondricka med ingefära
Ta vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 3 liter
3 kg päron
4 l vatten
5 cm skalad, skivad ingefära
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
3 - 4 dl strösocker
2 - 3 dl färskpressad citronjuice
Till servering
is
skivade päron
1 kvist rosmarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per liter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4344 KJ / 1039 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater231 g
Protein5 g
Kommentarer
Behöver vattnet svalna innan man lägger i päronen?
Eva
2024-06-01Hej Eva! Vattnet behöver inte svalna innan det hälls över päronen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Hej Ska man ta ur ingefäran eller ska den ligga i tills man silar? Med vänlig hälsning, Jessica
Jessica
2022-10-03Hej Jessica! Ingefäran ska vara i tills du silar den. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-04Nästan ingen smak alls. Kanske passade inte den sortens päron jag använde (hårda).
Linda
2022-09-27