Pärondricka med ingefära

7
7
Pärondricka med ingefära

Ta vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pärondricka med ingefära

Ingredienser

ca 3 l
3 kg
päron
4 l
vatten
5 cm
skalad, skivad ingefära
1 msk
citronsyra
1 tsk
natriumbensoat
3 - 4 dl
strösocker
2 - 3 dl
färskpressad citronjuice

Till servering

-
is
-
skivade päron
1
kvist rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per liter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sol-britt

2021-02-17

Går det att göra drycken på frysta päronklyftor?

Redaktionen ICAse

2021-02-18

Hej Sol-Britt! Vi har inte provat, risken är att pärondrickan blir grumlig. Men det kanske går att sila den genom en finmaskig silduk. Hälsningar Ulrika

Beatrice

2020-09-22

Päronen skall alltså inte skalas?

Redaktionen ICAse

2020-09-24

Hej Beatrice! Nej, päronen ska inte skalas. Hoppas att du gillar pärondrickan! Hälsningar Elina

Jan

2019-09-13

..i syra å bensoat ?

Näringsvärde per portion

Energi 4344 KJ / 1039 kCal
Fett 1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 231 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept