Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Äppelsaft

Gör en egen härlig saft av äpplen! För detta recept på äppelsaft behöver du bland annat äpple, citronsyra och socker. Perfekt att svalka sig med varma sommardagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj äpplena. Riv dem grovt (skal och kärnhus ska vara kvar), helst i matberedare så att de inte hinner mörkna så mycket.
  2. Lägg äppelrivet i en stor skål och häll på vattnet. Tillsätt natriumbensoat och citronsyra och rör om väl. Täck över och låt stå kallt i 2 dygn.
  3. Sila av saften i en silduk (efter ca 1 timme har i stort sett allt runnit igenom). Mät volymen saft.
  4. Tillsätt socker (1 dl socker per 5 dl saft). Rör i ca 5 minuter eller tills sockret löst sig.
  5. Skumma saften och häll upp på rena, kalla flaskor. Förvara i kylskåp.

Tips

En del saft spädes med tre delar vatten. Passar perfekt som måltidsdryck.

Ingredienser

Portioner: 1,2 l
  • 1 kg äpplen
  • 1 l kokt, avsvalnat vatten
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 tsk citronsyra
  • ca 2 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan