Äppelsaft

10
7
Äppelsaft

Gör en egen härlig saft av äpplen! För detta recept på äppelsaft behöver du bland annat äpple, citronsyra och socker. Perfekt att svalka sig med varma sommardagar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Äppelsaft

Ingredienser

1,2 l
1 kg äpplen
1 l kokt, avsvalnat vatten
1 krm natriumbensoat
1 tsk citronsyra
ca 2 1/2 dl socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

En del saft spädes med tre delar vatten. Passar perfekt som måltidsdryck.
Saften går bra att frysa in men håller ca 1 månad i kylen i väl rengjort flaska.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Joel

2021-09-20

Behöver man alltså inte koka upp den silade saften när man tillsätter sockret och skummar av?

Marie

2021-09-05

Hej! Måste man använda citronsyra och natrium bensonat om man tänkt frysa den direkt?

Redaktionen ICAse

2021-09-06

Hej Marie! Nej, du behöver inte ha i citronsyra och natriumbensoat om du ska frysa saften direkt. Smaka av saften innan frysning och tycker du att den saknar syra så ha i lite färskpressad citronsaft. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Karin

2021-08-15

Varför ska vattnet kokas?