Äppelsaft
Gör en egen härlig saft av äpplen! För detta recept på äppelsaft behöver du bland annat äpple, citronsyra och socker. Perfekt att svalka sig med varma sommardagar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
1,2 liter
1 kg äpplen
1 l kokt, avsvalnat vatten
1 krm natriumbensoat
1 tsk citronsyra
ca 2 1/2 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur lång hållbarhet har den om den förvaras mörkt å svalt?
Benedikte
2024-10-12Hej Benedikte! Tyvärr är det inte så lång hållbarhet på saften eftersom den inte är kokad. Så jag skulle säga max två veckor. Så om man vill göra mycket så är det bättre att frysa den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14Enkelt och gott
Josefine
2024-10-10Hur skummar man?
Carita
2024-10-01Hej Carita och Bengt! Precis som Bengt är inne på så behöver inte den här saften skummas som man gör med en kokt saft. Receptet är nu ändrat. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-03