Äppeldricka
Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
ca 6 liter
6 l vatten
3 kg äpplen
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
4 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man göra den på mindre mängd vatten för att spara utrymme i frysen och sedan späda den när man ska dricka? Och i så fall, behöver mängden citronsyra och natriumbensoat justeras?
Anna
2024-10-09Hej Anna! Det går bra. Ska den frysas så kan du hoppa över natriumbensoatet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-10Svar till Lo: Jag gjorde mos av de efteråt, funkade bra men något mindre smak än annars.
Gustav
2024-10-06Gjorde på 6 l vatten. Tog slut på en vecka. Drickan blev jättegod. Gör mer idag men kör 3 l vatten.
Gerdan
2024-10-03