Äppeldricka

Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Ingredienser
ca 6 liter
6 l vatten
3 kg äpplen
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
4 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blir jättegott
Hans-åke
2025-02-28Kan man pastörisera drycken för säkerhets skull efter silning?
Pontus
2024-11-05Jag tror att jag har misslyckats med mitt. Den har stått i 6 dagar och har nu jäst så den innehåller en låg mångd alkohol. Har haft i socker och hällt på flaska men alkoholmätareb ger utslag på 0,3 ‰ direkt efter ett glas. Är det bara att hälla ut?
Sandra
2024-10-27