Äppeldricka

31
10
Äppeldricka

Skördelycka på flaska! Hemligheten bakom den vackra rosa färgen på den här kallrörda äppeldrickan är att använda röda äpplen, och behålla skalen på. En toppendryck att göra när äppelskörden är riklig eller när säsongen för svenska äpplen är i full gång.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Äppeldricka

Ingredienser

Ger ca 6 liter
6 l
vatten
3 kg
äpplen
1 msk
citronsyra
1 tsk
natriumbensoat
4 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Maria

2020-08-24

Ska vattnet svalna helt innan man häller i äpplena? Och sen när den stått sina dagar ska man då hälla upp den på varma eller kalla flaskor? Mvh Maria

Redaktionen ICAse

2020-08-25

Hej Maria! Vattnet får gärna vara minst ljummet, men kallt funkar också. När du häller i saften i flaskorna så är det viktigaste att flaskorna är väl rengjorda och torra (inte temperaturen på dom). Hur du rengör glasflaskor kan du läsa i artikeln https://www.ica.se/buffe/artikel/safta-sylta/. Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina

Emelie

2020-08-10

Hej ska man koka upp saften igen när man rör ner sockret? Mvh Emelie

Redaktionen ICAse

2020-08-10

Hej Emelie! Nej, du ska inte koka upp saften när du rör ner sockret. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina

Jenny

2018-10-22

Hej! Är det möjligt att få kolsyra i den. Fått de i några flaskor vid min 2a omgång. Vad beror det på i så fall. Har inte kokt upp dricjan utan bara hällt på varma flskor. Mvh Jenny Nord

Redaktionen ICAse

2018-11-05

Hej Jenny! Det låter det som att de har börjat jäsa och då bildas kolsyra. Drycken är ju inte kokad och då kan ju en liten vildjäst hängt med ner i flaskan. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept