ÖVER 60 MIN | Medel

Päronlemonad

Letar du efter ett nytt recept med päron? Gör egen päronlemonad att släcka törsten med! Citron och päron sätter smak på denna svalkande lemonad som blandas med kolsyrat vatten och is vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär päronen i små bitar.
  2. Lägg päron, socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Låt koka ca 15 minuter under lock tills päronen kokat sönder, mosa lätt med en slev. Sila genom silduk eller finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Till servering: Blanda päronsaften med citronjuice, kolsyrat vatten och is i en kanna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Lemonaden håller ca 1-2 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1 kg päron
  • 3 - 4 dl strösocker
  • 1 1/2 l vatten
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
Till servering
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • ca 5 dl kolsyrat vatten
  • is

Näringsvärde
Per portion

Energi 820 kJ / 196 kCal