Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten och is. Läskande till sommarens middagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2,5 l koncentrerad saft portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj svartvinbärsbladen noga och lägg i en bunke.
  2. Häll över kokande vatten. Rör ner citronsyran. 
  3. Låt stå övertäckt i rumsvärme 1 dygn. 
  4. Sila bort bladen. Tillsätt strösocker och rör tills det löses upp. 
  5. Till servering: Blanda med mineralvatten, is och citronskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2,5 l koncentrerad saft
  • 2 l svartvinbärsblad
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 msk citronsyra
  • 2 - 3 dl strösocker
Till servering
  • mineralvatten
  • is
  • citronskivor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer