Svartvinbärsbladssaft

34
10
Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Svartvinbärsbladssaft

Ingredienser

2,5 l koncentrerad saft
2 l svartvinbärsblad
2 1/2 l vatten
1 msk citronsyra
2 - 3 dl strösocker

Till servering

mineralvatten
is
citronskivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Lena

2022-07-14

Varför har använder man citronsyra i? Kan man byta ut citronsyra mot något annat?

Redaktionen ICAse

2022-07-15

Hej Lena! Citronsyra är ett så kallat antioxidationsmedel. Antioxidationsmedel tillsätts i fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). Citronsyra ger även en lite syrlig smak. Du kan utesluta citronsyran och om du vill ha lite syra i saften så smaka av med lite färskpressad citronsaft. Lycka till med saftkokandet! Hälsningar Elina

Izabell

2021-08-05

Är detta koncentrat eller färdigt utspädd?

Redaktionen ICAse

2021-08-06

Hej Izabell! Det är koncentrat. 😊 Hälsningar Elina

Julia

2021-07-26

Hej går det bra att frysa bladen och göra saften senare? Är ju viss skillnad på hur mycket plats i frysen som går åt. Mvh Julia

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Julia! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provat. Testa frys in några blad och se hur bladen blir efter frysning. 😊 Hälsningar Elina