Svartvinbärsbladssaft
![Svartvinbärsbladssaft](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230088/cf_259/svartvinbarsbladssaft.jpg)
Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
![Svartvinbärsbladssaft](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230088/cf_259/svartvinbarsbladssaft.jpg)
Ingredienser
2,5 l koncentrerad saft
2 l svartvinbärsblad (ca 60 gram)
2 1/2 l vatten
1 msk citronsyra
2 - 3 dl strösocker
Till servering
mineralvatten
is
citronskivor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så himla gott att blanda med bubbelvatten!!
Christina
2024-07-17Hur mycket väger 2 liter svartvinbärsblad?
Fredrik
2024-05-27Hej Fredrik! Det väger ungefär 60 gram. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05Varför har använder man citronsyra i? Kan man byta ut citronsyra mot något annat?
Lena
2022-07-14Hej Lena! Citronsyra är ett så kallat antioxidationsmedel. Antioxidationsmedel tillsätts i fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). Citronsyra ger även en lite syrlig smak. Du kan utesluta citronsyran och om du vill ha lite syra i saften så smaka av med lite färskpressad citronsaft. Lycka till med saftkokandet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-15