Svartvinbärsbladssaft

12
2
Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten och is. Läskande till sommarens middagar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Svartvinbärsbladssaft

Ingredienser

2,5 l koncentrerad saft
2 l
svartvinbärsblad
2 1/2 l
vatten
1 msk
citronsyra
2 - 3 dl
strösocker

Till servering

mineralvatten
is
citronskivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Carina

2020-07-23

super

Josefin

2020-06-08

Hur lång hållbarhet är det på den här saften?

Redaktionen ICAse

2020-06-09

Hej Josefin! I väl rengjorda flaskor håller den i kylen (eller frysen) länge, upp till 1-2 år med risk för att den kan tappa både färg och smak. När du väl har öppnat en flaska så är hållbarheten kortare, kanske någon vecka. Det är alltid bäst att använda sinnena: titta, lukta och smaka! Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina

Testa liknande recept