Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför har använder man citronsyra i? Kan man byta ut citronsyra mot något annat?
Lena
2022-07-14Hej Lena! Citronsyra är ett så kallat antioxidationsmedel. Antioxidationsmedel tillsätts i fruktbaserade produkter från att missfärgas (oxidera). Citronsyra ger även en lite syrlig smak. Du kan utesluta citronsyran och om du vill ha lite syra i saften så smaka av med lite färskpressad citronsaft. Lycka till med saftkokandet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-15Är detta koncentrat eller färdigt utspädd?
Izabell
2021-08-05Hej Izabell! Det är koncentrat. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-06Hej går det bra att frysa bladen och göra saften senare? Är ju viss skillnad på hur mycket plats i frysen som går åt. Mvh Julia
Julia
2021-07-26Hej Julia! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provat. Testa frys in några blad och se hur bladen blir efter frysning. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13