Svartvinbärsbladssaft

31
9
Svartvinbärsbladssaft

Glöm inte att även plocka bladen från svartvinbärsbusken, de är perfekta att koka saft på! Blanda saften med mineralvatten eller vanligt vatten, is och citronskivor. Läskande till sommarens middagar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Svartvinbärsbladssaft

Ingredienser

2,5 l koncentrerad saft
2 l svartvinbärsblad
2 1/2 l vatten
1 msk citronsyra
2 - 3 dl strösocker

Till servering

mineralvatten
is
citronskivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Izabell

2021-08-05

Är detta koncentrat eller färdigt utspädd?

Redaktionen ICAse

2021-08-06

Hej Izabell! Det är koncentrat. 😊 Hälsningar Elina

Julia

2021-07-26

Hej går det bra att frysa bladen och göra saften senare? Är ju viss skillnad på hur mycket plats i frysen som går åt. Mvh Julia

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Julia! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provat. Testa frys in några blad och se hur bladen blir efter frysning. 😊 Hälsningar Elina

Helena

2021-07-10

Tänkte prova att göra denna saft… men undrar hur man mäter 2 liter blad?

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Helena! Förslagsvis kan du ta en bunke eller en kastrull som rymmer 2 liter och så lägger du i så många blad i den som den rymmer. 😊 Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina

Testa liknande recept