Päronclafoutis

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Päronclafoutis

Den franska fruktdesserten clafoutis görs traditionellt sätt med körsbär men den blir minst lika god med aromatiska päron. Päronen täcks av en typ av pannkakssmet till en lyxig päronefterrätt som du serverar med en spännande kardemummagrädde.

Päronclafoutis

Ingredienser

8 portioner

Päronclafoutis

1 citron
3 dl mjölk
3/4 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 1/4 dl vetemjöl
1 - 2 päron
smör (till formen)

Kardemummagrädde

3 dl vispgrädde
2 - 3 krm malen kardemumma

Till garnering

florsocker

Gör så här

00:01:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1241 KJ / 297 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kardemummakaka med päron
Betyg 2.8 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronkaka
Betyg 4.1 av 5.99 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bovetecrêpes med fruktsallad
Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad