Päronclafoutis

4
0
Päronclafoutis

Den franska fruktdesserten clafoutis görs traditionellt sätt med körsbär men den blir minst lika god med aromatiska päron. Päronen täcks av en typ av pannkakssmet till en lyxig päronefterrätt som du serverar med en spännande kardemummagrädde.

Skriv ut
Päronclafoutis

Ingredienser

8 portioner

Päronclafoutis

1
citron
3 dl
mjölk
3/4 dl
strösocker
3
ägg
1 msk
vaniljsocker
1/2 krm
salt
1 1/4 dl
vetemjöl
1 - 2
päron
-
smör (till formen)

Kardemummagrädde

3 dl
vispgrädde
2 - 3 krm
malen kardemumma

Till garnering

florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri dryck, mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för grädden.

Gör så här

Tips

Det går bra att använda portionsformar i stället för en stor form.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1241 KJ / 297 kCal
Fett 20 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 24 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept