Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronclafoutis

Den franska fruktdesserten clafoutis görs traditionellt sätt med körsbär men den blir minst lika god med aromatiska päron. Päronen täcks av en typ av pannkakssmet till en lyxig päronefterrätt som du serverar med en spännande kardemummagrädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Clafoutis: Riv det yttersta skalet av citronen. 
  3. Blanda mjölk, socker, ägg, vaniljsocker, salt, vetemjöl och citronskal i en matberedare och mixa ca 1 minut. 
  4. Skala och kärna ur päronet och skär i centimeterstora kuber.
  5. Smörj formen med lite smör och lägg i päronkuberna. Häll försiktigt smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  6. Grädde: Vispa grädden och smaksätt med kardemumma.
  7. Till garnering: Sikta florsocker över kakan eller strö på lite mortlad kardemummma och servera med kardemummagrädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri dryck, mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ersättningsprodukt istället för grädden.

Tips

Det går bra att använda portionsformar i stället för en stor form.

Ingredienser

Portioner: 8
Päronclafoutis
  • 1 citron
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 päron
  • smör (till formen)
Kardemummagrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 krm malen kardemumma
Till garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1241 kJ / 297 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept