Päronclafoutis

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Päronclafoutis

Den franska fruktdesserten clafoutis görs traditionellt sätt med körsbär men den blir minst lika god med aromatiska päron. Päronen täcks av en typ av pannkakssmet till en lyxig päronefterrätt som du serverar med en spännande kardemummagrädde.

Päronclafoutis

Ingredienser

8 portioner

Päronclafoutis

1 citron
3 dl mjölk
3/4 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 1/4 dl vetemjöl
1 - 2 päron
smör (till formen)

Kardemummagrädde

3 dl vispgrädde
2 - 3 krm malen kardemumma

Till garnering

florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1241 KJ / 297 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kardemummakaka med päron
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bovetecrêpes med fruktsallad
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga