Pärontarte tatin
Tarte tatin är en klassisk fransk kaka som gräddas i stekpanna och sedan vänds upp. I originalet ska det vara äpplen som fyllning, men med päron blir det minst lika delikat. Särskilt som du ringlar mintchoklad över den karamelliga päronkakan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 kg päron
1/2 dl strösocker
50 g smör
1/2 krm salt
3 frysta, tinade smördegsplattor (à ca 85 g)
50 g mörk choklad med mintsmak
glass eller vispad grädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 471 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater51 g
Protein5 g
Kommentar
Supergod, tänk på att ta fasta päron - det gjorde inte vi - blev väldigt söligt. Lite för söt - så mindre choklad
Elisabeth
2020-11-06