Pärontarte tatin

38
1
Pärontarte tatin

Tarte tatin är en klassisk fransk kaka som gräddas i stekpanna och sedan vänds upp. I originalet ska det vara äpplen som fyllning, men med päron blir det minst lika delikat. Särskilt som du ringlar mintchoklad över den karamelliga päronkakan.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Pärontarte tatin

Ingredienser

6 portioner
1 kg päron
1/2 dl strösocker
50 g smör
1/2 krm salt
3 frysta, tinade smördegsplattor (à ca 85 g)
50 g mörk choklad med mintsmak
glass eller vispad grädde till servering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, matfett, choklad och glass/grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg, matfett och choklad. Välj mjölkproteinfri glass eller vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt i stället för grädde.
Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentar

Elisabeth

2020-11-06

Supergod, tänk på att ta fasta päron - det gjorde inte vi - blev väldigt söligt. Lite för söt - så mindre choklad

Näringsvärde per portion

Energi 1972 KJ / 471 kCal
Fett 26 g
Salt 5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden