Kardemummakaka med päron
Innanför denna saftiga sockerkaka med mixade mandlar och kardemumma gömmer sig mjukstekta, karamelliserade päron. Garnera gärna med ätbara blommor, t ex violer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 bitar
3 päron
smör till formen
mjöl till formen
25 g smör att steka päronen i
1 msk socker till päronen
100 g sötmandel
200 g rumsvarmt smör
1 4/5 dl socker
3 ägg
1 4/5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
ev florsocker
ev ätbara blomma (t ex violer och lavendel)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förenkla receptet och skriv socker o mjöl i vikt. Vem kan se 1,8 dl i sina mått.
Inger
2018-04-05Hej Inger! Tack för din synpunkt och vi tar denna med oss! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-04-12Hej! Vi har ändrat i receptet i bakpulvermängden då vi kom fram till att det räckte emd 2 tsk.
Redaktionen
2012-07-02Stekta päron - Mandel - stött kardemumma..gillade alla ingredienser. Kakan var jättegod och passade utmärkt till kaffet på midsommarkvällen.
Birgitta
2012-06-29