Kardemummakaka med päron

21
4
Kardemummakaka med päron

Innanför denna saftiga sockerkaka med mixade mandlar och kardemumma gömmer sig mjukstekta, karamelliserade päron. Garnera gärna med ätbara blommor, t ex violer.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Kardemummakaka med päron

Ingredienser

8 bitar
3
päron
-
smör till formen
-
mjöl till formen
25 g
smör att steka päronen i
1 msk
socker till päronen
100 g
sötmandel
200 g
rumsvarmt smör
1 4/5 dl
socker
3
ägg
1 4/5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
stött kardemumma
-
ev florsocker
-
ev ätbara blomma (t ex violer och lavendel)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Perfekt efter dansen runt midsommarstången.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Inger

2018-04-05

Förenkla receptet och skriv socker o mjöl i vikt. Vem kan se 1,8 dl i sina mått.

Redaktionen ICAse

2018-04-12

Hej Inger! Tack för din synpunkt och vi tar denna med oss! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2012-07-02

Hej! Vi har ändrat i receptet i bakpulvermängden då vi kom fram till att det räckte emd 2 tsk.

Birgitta

2012-06-29

Stekta päron - Mandel - stött kardemumma..gillade alla ingredienser. Kakan var jättegod och passade utmärkt till kaffet på midsommarkvällen.

Testa liknande recept