Päronclafoutis

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Päronclafoutis

Den franska fruktdesserten clafoutis görs traditionellt sätt med körsbär men den blir minst lika god med aromatiska päron. Päronen täcks av en typ av pannkakssmet till en lyxig päronefterrätt som du serverar med en spännande kardemummagrädde.

Päronclafoutis

Ingredienser

8 portioner

Päronclafoutis

1 citron
3 dl mjölk
3/4 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 1/4 dl vetemjöl
1 - 2 päron
smör (till formen)

Kardemummagrädde

3 dl vispgrädde
2 - 3 krm malen kardemumma

Till garnering

florsocker

Gör så här

00:01:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1241 KJ / 297 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Kardemummakaka med päron
    Betyg 2.9 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronkaka
    Betyg 4.1 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ost- och pepparkaksstubbe
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskokta päron
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bovetecrêpes med fruktsallad
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pärontarte tatin
    Betyg 2.9 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad