UNDER 45 MIN | Medel

Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad

En maffig macka med rostat bröd, äggröra, avokado och bönsallad. Perfekt att äta om man vill återhämta sig efter ett träningspass! Servera gärna med en klick kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönsallad: Häll bönorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken. Hacka körveln.
  2. Rör ihop olivolja, vinäger och harissakrydda i en bunke. Vänd ner bönor, lök och körvel och smaka av med salt.
  3. Äggröra: Skär gräslöken tunt. Vispa upp äggen i en bunke.
  4. Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggsmeten. Rör i botten med en visp med jämna mellanrum tills det har blivit en tjock röra. Dra av från värmen, lägg i resten av smöret och rör tills det har smält.
  5. Tillsätt grädden i en stråle under vispning. Vänd ner gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  6. Montering: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor. Rosta brödet.
  7. Lägg sallad, avokado, äggröra och bönsallad på bröden. Lägg på resten av bröden som lock. Servera med kvarg.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj smör, grädde och kvarg fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin. Byt ut grädde och kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta gärna bröden

Ingredienser

Portioner: 4
Bönsallad
  • 1 förp bönmix (à 380 g)
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk harissa (kryddblandning)
  • salt
Äggröra
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
Montering
  • 1 avokado
  • 8 skivor fullkornsbröd (gärna energibröd)
  • 4 salladsblad
  • 250 g kvarg

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 514 kCal