Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad
En maffig macka med rostat bröd, äggröra, avokado och bönsallad. Perfekt att äta om man vill återhämta sig efter ett träningspass! Servera gärna med en klick kvarg.
Ingredienser
4 portioner
Bönsallad
1 förp bönmix (à 380 g)
1/2 silverlök
1/2 kruka körvel
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk harissa (kryddblandning)
salt
Äggröra
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
4 ägg
2 msk smör
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
Montering
1 avokado
8 skivor fullkornsbröd (gärna energibröd)
4 salladsblad
250 g kvarg
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj smör, grädde och kvarg fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin. Byt ut grädde och kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rosta gärna bröden
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 514 kCal
Fett32 g
Salt0.6 g
Kolhydrater27 g
Protein25 g
Kommentarer