Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Betyg 2.8 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Kittla smaklökarna med den här ljuvligt goda och nyttiga rätten! Den parmesanpanerade kycklingen får sällskap på tallriken av brysselkål- och rödkålsris som du blandar med bönor, lök, körvel, citronsaft och olivolja. Servera på hjärtsalladsblad och toppa gärna med hyvlad parmesan.

Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

Ingredienser

4 portioner

Sallad

250 g fryst bönmix
1 silverlök
1/2 kruka körvel
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 hjärtsallad
250 g brysselkål och rödkålsris

Kyckling

1 ägg
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten
1 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
ca 650 g snabbfilé av kyckling
1 msk olja
1 msk smör

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1799 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater23 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med paprikasås och bresaola
    Betyg 3 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Zucchinipiccata med tomatsås
    Betyg 3.4 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingschnitzel med rosa sås
    Betyg 4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad