Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Blomkålssoppa

Blomkål är inte bara väldigt nyttigt, det är också väldigt gott. Särskilt som soppa. I den här varianten har vi använt lite vin, buljong och en gnutta kummin för att ge den extra skjuts. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blomkålen och låt rinna av.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljongtärning, senap och kummin i en kastrull och låt sjuda någon minut. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda någon minut. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera soppan med parmesan, bröd och solrofrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 600 g fryst blomkål
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm kummin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • riven parmesanost
  • bröd
  • rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?