Blomkålssoppa

Blomkål är inte bara väldigt nyttigt, det är också väldigt gott. Särskilt som soppa. I den här varianten har vi använt lite vin, buljong och en gnutta kummin för att ge den extra skjuts. Så gott!

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 600 g fryst blomkål
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 krm kummin
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (34%)
1 dl vispgrädde (40%)
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
bröd
rostade solrosfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra. Men var finns kalori-energiinnehållet per portion?
Mats
2021-01-18Ska det vara solrosfrön eller pumpa kärnor till? Båda står med på olika ställen.
Susanne
2020-12-14Hej Susanne! Tack för att du uppmärksammade det för oss, det ska vara solrosfrön. Vi har nu ändrat det på ingredienslistan där det stod fel. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-15Med en liten skvätt citronjuice i efter avsmakning med salt och peppar blev det här en riktig höjdare!
Anna-carin
2019-02-21