Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Härligt parmesanrostade potatisar och persiljerötter får vi bara inte nog av! Svårare än så här behöver inte matlagning vara, men bara för att så svänger du ihop en vitlökssmetana med smak av citron, och äter allt ihop med lite nysköljd mangold. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna asparges)
4 persiljerötter
2 msk olivolja
salt
peppar
1 dl solrosfrö
1 förp parmesanflarn (à ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1 citron
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 påse finbladig röd mangold (à 65 g)

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Fett är inte protein

    Annelie

  • Fantastiskt gott

    Alexandra

  • Jättegott men behövdes något mer till, så vi gjorde bönbiffar och hade till. Och då kändes rätten komplett, gjorde den inte med bara detta.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi3029 KJ / 722 kCal
Fett44 g
Salt1.8 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostade persiljerötter i pesto
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stekt regnbågslax med pumpapesto
    Betyg 3.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiljerotspuré
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad