Kålvariation med äpple och rostad mandel
Triss i kål! Broccolin blir till len crème, blomkålen steks knaprig i panna och svartkålen blir till frasiga chips. Elegant grön rätt med rena smaker. Tunna skivor av äpple ger trevligt tugg och skön sötsyrlig touch. Trevligt som förrätt eller tillbehör till en bit kött, fisk eller fågel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 broccoli (à ca 250 g)
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 syrligt äpple (t ex granny smith)
4 msk olivolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 1 l frityrolja
ca 100 g skuren svart- eller grönkål
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 dl sötmandel
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott! Istället för att fritera svartkål marinerade och torkade jag bladen enligt ett raw food-recept. Mandeln stekte jag utan fett och lade vid sidan av innan jag stekte blomkål, säkrare att inte få brända mandelbitar ifall blomkålsbuketter behöver lite längre. Oväntat och mycket gott att kombinera olika dessa tre kålsorter på detta sätt!
Carolin
2014-04-27Om man inte tar med de friterade svartkålsbladen (som för övrigt gjorde varken till eller från när det gäller smaken) så är näringsinnehållet för detta recept ca 280 kcal/ prt. :)
Josefin
2014-04-24