Triss i kål! Broccolin blir till len crème, blomkålen steks knaprig i panna och svartkålen blir till frasiga chips. Elegant grön rätt med rena smaker. Tunna skivor av äpple ger trevligt tugg och skön sötsyrlig touch. Trevligt som förrätt eller tillbehör till en bit kött, fisk eller fågel.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carolin
2014-04-27Fantastiskt gott! Istället för att fritera svartkål marinerade och torkade jag bladen enligt ett raw food-recept. Mandeln stekte jag utan fett och lade vid sidan av innan jag stekte blomkål, säkrare att inte få brända mandelbitar ifall blomkålsbuketter behöver lite längre. Oväntat och mycket gott att kombinera olika dessa tre kålsorter på detta sätt!
Josefin
2014-04-24Om man inte tar med de friterade svartkålsbladen (som för övrigt gjorde varken till eller från när det gäller smaken) så är näringsinnehållet för detta recept ca 280 kcal/ prt. :)