UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad

Har du också önskat något mer till din kycklinggryta? För här kommer den i en variant med blomkål i, som passar som handen i handsken med både kycklingen och den paprikabaserade soppan som ligger till grund för grytan. Toppa med mâchesallad för en snygg touch!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär blomkålen och salladslöken i bitar.
  3. Fräs blomkålen och kycklingen i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör i salladslöken och paprikasoppan. Låt sjuda 2 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklinggrytan med ris och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaka av grytan med lite sambal oelek efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 port ris
  • 150 g blomkål
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 300 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 390 g paprikasoppa
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 588 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept