Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
0
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1 aubergine
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
salt
peppar
2 dl riven parmesan
1 dl mandel
3 msk olivolja

Tillbehör

1/2 rödlök
1 tomat
125 g mozzarella
65 g rucola
4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett34 g
Salt1.47 g
Kolhydrater41 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aubergine- och getostburgare med pestokvarg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergineburgare med parmesan och avokado
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesangratinerad aubergineburgare med avokadoröra
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellafylld auberginetournedos
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga