Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel
Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.
Ingredienser
4 portioner
Burgare
1 aubergine
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
salt
peppar
2 dl riven parmesan
1 dl mandel
3 msk olivolja
Tillbehör
1/2 rödlök
1 tomat
125 g mozzarella
65 g rucola
4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett34 g
Salt1.47 g
Kolhydrater41 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer