Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

74
0
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1 aubergine
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
2 dl riven parmesan
1 dl mandel
3 msk olivolja

Tillbehör

1/2 rödlök
1 tomat
125 g mozzarella
65 g rucola
4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Tips

Rosta gärna brödet innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 580 kCal
Fett 34 g
Salt 1.47 g
Kolhydrater 41 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden