Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Burgare: Skär auberginen i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. 
  3. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Riv osten och hacka mandeln och blanda på en tallrik. 
  4. Tillbehör: Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaten och mozzarellan. Lägg upp ruccola och brödet.
  5. Burgare: Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanblandningen. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Tips

Rosta gärna brödet innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 1 aubergine
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl mandel
  • 3 msk olivolja
Tillbehör
  • 1/2 rödlök
  • 1 tomat
  • 125 g mozzarella
  • 65 g ruccola
  • 4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!