Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

(153)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 1 aubergine
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl mandel
  • 3 msk olivolja
Tillbehör
  • 1/2 rödlök
  • 1 tomat
  • 125 g mozzarella
  • 65 g ruccola
  • 4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Burgare: Skär auberginen i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. 
  3. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Riv osten och hacka mandeln och blanda på en tallrik. 
  4. Tillbehör: Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaten och mozzarellan. Lägg upp ruccola och brödet.
  5. Burgare: Vänd aubergineskivorna i mjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i parmesanblandningen. Stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Servera burgarna med alla tillbehör.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Tips

Rosta gärna brödet innan servering.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer