Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

Här lagar du härligt frasiga burgare av aubergine. Frasigheten får du av paneringen som är hasselnötter och parmesanost, kryddad med salladskrydda. Fyll bröden med aubergineburgarna, en god dressing samt sallad och avokado och hugg in på en god aubergineburgare.

Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1   aubergine (à ca 300 g)
1/2 dl  vetemjöl
1   ägg
1 tsk  italiensk salladskrydda
salt
svartpeppar
1 dl  rostade hasselnötter (utan skal)
2 dl  riven parmesan
3 msk  olivolja

Tomatdressing

1 1/2 dl  majonnäs
2 msk  tomatpesto

Till servering

1   silverlök
1   hjärtsalladshuvud
2   avokador
4   hamburgerbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3749 KJ / 896 kCal
Fett70 g
Salt2.5 g
Kolhydrater42 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm avokadomacka
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarinstekt kalkonschnitzel
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falsk lövbiff
Betyg 4.6 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade potatishalvor med het röra
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kassler med krämig potatissallad
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga