Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök
Här lagar du härligt frasiga burgare av aubergine. Frasigheten får du av paneringen som är hasselnötter och parmesanost, kryddad med salladskrydda. Fyll bröden med aubergineburgarna, en god dressing samt sallad och avokado och hugg in på en god aubergineburgare.
Ingredienser
4 portioner
Burgare
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk italiensk salladskrydda
salt
svartpeppar
1 dl rostade hasselnötter (utan skal)
2 dl riven parmesan
3 msk olivolja
Tomatdressing
1 1/2 dl majonnäs
2 msk tomatpesto
Till servering
1 silverlök
1 hjärtsalladshuvud
2 avokador
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3749 KJ / 896 kCal
Fett70 g
Salt2.5 g
Kolhydrater42 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer