Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

0
0 Klimatsmart
Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

Här lagar du härligt frasiga burgare av aubergine. Frasigheten får du av paneringen som är hasselnötter och parmesanost, kryddad med salladskrydda. Fyll bröden med aubergineburgarna, en god dressing samt sallad och avokado och hugg in på en god aubergineburgare.

Skriv ut
Hasselnötspanerad aubergineburgare med avokado och silverlök

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1
aubergine (à ca 300 g)
1/2 dl
vetemjöl
1
ägg
1 tsk
italiensk salladskrydda
-
salt
-
svartpeppar
1 dl
rostade hasselnötter (utan skal)
2 dl
riven parmesanost
3 msk
olivolja

Tomatdressing

1 1/2 dl
majonnäs
2 msk
tomatpesto

Till servering

1
silverlök
1
hjärtsalladshuvud
2
avokador
4
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, peston och hamburgerbrödet.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3749 KJ / 896 kCal
Fett 70 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept